IMG 20220608 090307

U srijedu (7. lipnja) su službeno započele prijave za 25. Malonogometni turnir u Pakracu, koji će umjesto pod reflektorima Partizana po prvi puta biti odigran na asfaltnom igralištu pored Srednje škole Pakrac. Kako doznajemo od Domagoja Ajmana, tajnika SZGP, utakmice će se igrati u večernjim terminima od 18. lipnja do 2. srpnja, kad je predviđena završna večer.
Ukupni nagradni fond je 14 tisuća kuna od čega će pobjedniku pripasti deset, drugoplasiranom tri, a treće mjesto vrijedit će tisuću kuna. Osim ekipnih nagrada organizator će nagraditi i najbolje pojedince. Igrat će se uobičajenim sistemom 5 igrača plus vratar, a sustav natjecanja bit će određen po isteku roku za prijave - 16. lipnja do 15 sati. Istog dana bit će održan i ždrijeb.
Kotizacija iznosi 600 plus 200 kuna, a prijave se mogu odraditi na tel. 098/963-1057. Turnir se igra u organizaciji SZGP u sklopu „Pakračkog ljeta“, pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.
Igralište kod Srednje škole je nakon aglomeracijskih kopanja presvučeno novim slojem asfalta, osvjetljeno je kvalitetnom rasvjetom, a slijedi još omeđavanje terena i montiranje zaštitnih mreža iza golova. Nova lokacija, dakako, ima svojih prednosti, no oni stariji ljubitelji "hakla" sigurno će čeznuti za igralištem s ožiljcima i dušom - starim, dobrim "Partizanom" gdje se mali nogomet igrao "stotinu" godina.

turnir publika

„Ove godine odlučili smo tradicionalni ljetni malonogometni turnir organizirati na igralištu Srednje škole Pakrac iz više razloga: veća tribina koja je dovoljno odmaknuta od samog terena i sigurnija za sudionike, igrači će se moći presvući i otuširati u obližnjoj sportskoj dvorani, u istoj se mogu odigrati utakmice ako nas iznenadi kiša, parkirna mjesta su od Osnovne i Srednje škole, Gradske sportske dvorane te bolnice, djeca ne moraju čekati poluvrijeme kako bi se igrala par minuta pošto imaju druga igrališta u neposrednoj blizini, lopta ne može završiti toliko često u prometu i Pakri kao što je bio slučaj na Stadionu malih sportova, poznatijem pod nazivom Partizan te je organizatorima puno lakše montirati, pospremiti i zaključati svu potrebnu opremu pri organizaciji turnira. Nadamo se da ćete se i ove godine okupiti u što većem broju te se dobro zabaviti“, obrazložio je Ajman razloge nove lokacije održavanja turnira.
Prošle godine naslov je osvojio bjelovarski Domorad pobijedivši u finalu Pilanu Šokčić iz Novske. Treći je bio lipički Stragatrans, a četvrti domaći Elite Academy/Beauty Point.

285509392 5847103351986936 7208203347184600612 n