banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

policija auto

Produženi praznični vikend bio je neuobičajeno buran za pakračke policajce o čemu svjedoči jutrošnja dnevna informacija Policijske uprave Požeško-slavonske. Tako je ovog vikenda u Velikom Banovcu nepoznati počinitelj, ili više njih, provalilo u dvorišni objekt prilikom čega je otuđen bakreni kotao u vlasništvu 80-godišnjakinje. U nedjelju oko 13.30 sati u mjestu Dobrovcu 28-godišnjak je držao psa bez nadzora koji je izašao iz dvorišta i napao psa u vlasništvu 47-godišnjakinje te njenog osmogodišnjeg sina. Vlasniku psa  je uručen prekršajni nalog. Ostali nemili događaji na koje skreće pažnju u policiji povezani su s konzumiranjem alkohola.

Još u petak oko 19,50 sati u Pakracu na Krndiji, na terasi ugostiteljskog objekta, 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila verbalno vrijeđao 23-godišnjaka i 35-godišnjaka radi čega je zaradio optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nije bilo mira niti u prometu. U petak već oko 8,55 sati u Pakracu u Aleji kestenova, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil marke „Fiat“, talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnjak. Utvrđeno je da se kretao u suprotnom ili zabranjenom smjeru i pod utjecajem alkohola od 2,14 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 59-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni  nalog.

U noći subote na nedjelju oko 2,25 sati u Pakracu, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je kao mladi vozač i pod utjecajem alkohola od 0,92 promila upravljala 21-godišnjakinja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi prekršajni  nalog.

U subotu oko 19,15 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom sletio s kolnika i udario prednjim dijelom vozila u drvo i rasvjetni stup u vlasništvu grada Pakraca. U prometnoj nesreći vozač i 19-godišnja putnica su lakše ozlijeđeni i protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tijekom provođenja aktivnosti  ovog vikenda na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 72 prekršaja, od čega ističu osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 48 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić