IMG 20220525 192115

Mala Kme osvaja svijet - Majčinstvo bez filtera, knjiga autorice Martine Frka Milotić, objavljenja 2019. godine, predstavljena je 25. svibnja u Gradskoj knjižnici Pakrac. Pred pretežno ženskom publikom autorica se u opuštenoj atmosferi i s poprilično duha osvrnula na motive pisanja, kao i na tijek nastajanja knjige. Sjećajući se zahtjevnog ritma prvih dana majčinstva, prepričavajući zgode i nezgode iz perspektive mlade mame, Frka Milotić je zapravo na duhovit i simpatičan način u sat vremena prikazala koliko je naporno nositi se s najvećim izazovom u životu – biti mama.
„Mala Kme osvaja svijet: majčinstvo bez filtera“ knjiga je za svaku mladu ženu koja ima ili namjerava imati djecu. U njoj će naći odgovore na većinu pitanja koje nama kome postaviti, utješit će se prepoznajući svoje najintimnije strahove. Knjiga je namijenjena i muškarcima! Ali samo onima koji žele biti pravi tate – koji bi svojoj djeci skinuli zvijezde s neba, a njihovoj majci uvijek bili ruka podrške. I rama za plakanje", uvodno je rekla Monika Lucić – Fider, ravnateljica Gradske knjižnice.

IMG 20220525 201511

U nastavku je predstavljena i „Pripovjedačica“ posve drugačije djelo iz pera iste autorice o čemu izdvajamo: “ Fantasy roman u kojemu je Milotić Frka hrabro uronila u svijet slavenske mitologije i stvorila neke nove priče, smjestivši radnju na poznate joj lokacije - radnja se odvija na nizu prepoznatljivih krčkih lokacija, poput Dolove, starog hrasta na Čavleni, Diviške i samog grada Krka, dok se likovi i zaplet baziraju na starim otočnim i kvarnerskim mitovima, prigodno preinačenim za novu, modernu priču bajkovitog predznaka.“

IMG 20220525 190035