IMG 20220520 094341

Pravi ljetni celzijusi, koji se ovih dana približavaju i onim srednjeljetnim vrijednostima, sve učestalije dozivaju u primisli lipičke bazene – ljetno prebivalište Lipičana i Pakračana koje će, prema najavama, svoja vrata posjetiteljima službeno otvoriti 3. lipnja. Posjetili smo stoga lipički ljetni kompleks i u neslužbenom razgovoru doznali određene pojedinosti o predstojećoj sezoni.

Kao i unazad dvije godine, i ove će o bazenima brinuti Grad Lipik i gradske tvrtke LIRA i Lipkom te Turistička zajednica Grada Lipika, što je, s gledišta korisnika, odlična situacija. Pri tome mislimo na ono najvažnije kad su u pitanju masovnija okupljanja od po tisuću, dvije ljudi, a to je zadovoljenje tzv. sanitarnih minimuma, koji je zapravo temelj kolektivne ponude kao što je kupanje na bazenima.

281044568 5592555370775096 7183222484940116318 n

Od kako je posljednje dvije godine, silom prilika, Grad preuzeo brigu o bazenima - a u otežanim okolnostima uslijed epidemioloških problema – oko takvih je popratnih, nevidljivih, a važnih sadržaja uočen značajan pomak u pozitivnom smjeru što je lipičkim bazenima samo učvrstilo status omiljene destinacije kako lokalnih, tako i posjetitelja iz šireg okruženja. 

Cijena ulaznice još uvijek nije definirana iz razloga što po tom pitanju uvijek treba biti socijalno osjetljiv, no prema najavama ona će biti neznatno viša nego prošle sezone, što je i očekivano s obzirom na aktualnu gospodarsku situaciju. Model s narukvicama oko ruke za plaćenu ulaznicu će gotovo sigurno biti zadržan.

Temeljem provedenog javnog natječaja, za ugostiteljsku uslugu ove će godine biti zadužena „Vrata Slavonije“, poznata tvrtka iz Lipika koja godinama uspješno posluje pa je to još jedna pozivnica i potvrda da sezona na lipičkim bazenima itekako obećava.

Pravovremene informacije o budućim događanjima na bazenima najbolje je potražiti na facebook stranici Bazeni Lipik - Službena stranica.

IMG 20220520 094436