2. Dan dječjih zanimanja plakat

U organizaciji Turističke zajednice Grada Pakraca i Osnovne škole braće Radić na gradskoj šetnici u Pakracu će u četvrtak 19. svibnja od 9 do 14 sati  biti održan drugi po redu „Dječji dan zanimanja“ koji za cilj ima osnovnoškolcima predstaviti srednjoškolska usmjerenja i obrtnička zanimanja kako bi što se, ponajprije učenici osmih razreda, što bolje i kvalitetniji upoznali s odabirom svog daljnjeg srednjoškolskog obrazovanja.

Osim što će se imati prilike osobno i praktično uvjeriti kako se radi u pojedinim zanimanjima, na prigodnim izložbenim prostorima, učenici će imati prilike razgovarati s profesorima, učenicima srednjih škola i obrtnicima, a budu li zainteresirani moći će i iskušati svoje sposobnosti i vještine potrebne za određena zanimanja. Za učenike koji su još uvijek neodlučni po pitanju svog srednjoškolskog usmjerenja, bit će postavljen štand Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri na kojem će moći provjeriti svoje sposobnosti i interese i razgovarati sa stručnom osobom.

Na 2. Dječjem danu zanimanja predstaviti će se obrtnici sa svojim zanimanjima poput krojačice, frizera, cvjećarke, fotografa, vodoinstalatera, a predstaviti će se i zanimljiv i pomalo zaboravljen obrt – svjećarstvo.

Uz srednje škole susjednih gradova predstaviti će se i lokalni obrtnici te neizostavni policajci, pripadnici Policijske postaje Pakrac i vatrogasci, članovi DVD-a. Stare obrte, alate i  pomalo zabravljene zanate i muzejska zanimanja predstavit će i Muzej Grada Pakraca.

Svečano otvorenje 2. Dječjeg dana zanimanja predviđeno je u 9:30 na novouređenoj pakračkoj gradskoj šetnici.