IMG 0511 Medium

Polaganjem završnog asfaltnog sloja u Ulici Vinka Rehaka (od željezničkog kolodvora do Češkog doma) jučer je započeto s intenzivnim asfaltiranjem ulica u središtu grada koje će trajati do kraja tjedna što će uzrokovati zatvaranje pojedinih ulica za automobilski promet. U Ulici Vinka Rehaka danas su u tijeku završni radovi i Marijan Malogorski, pročelnik gradskog ureda za graditeljstvo i stambeno-komunalnu djelatnost očekuje njeno otvaranje za promet sutra.

Od 17 sati danas za promet se zatvara dio Bolničke ulice, od Prilaza na mali most do križanja s Ulicom Matice hrvatske, kao i odvojak s Malog mosta prema Bolničkoj. Tijekom srijede i četvrtka u toj ulici je najavljeno završno asfaltiranje pa Malogorski očekuje njeno puštanje u promet u petak ili subotu.

Naredna dva ili tri dana asfaltirane bi u potpunosti trebale biti i Ulice braće Radića i Vatroslava Lisinskog koje su prethodnih tjedana pripremljene također za polaganje završnog asfaltnog sloja te Malogorski do kraja tjedna očekuje puštanje automobilskog prometa i  njih.

Nakon toga u tim ulicama uslijedit će postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije. Modernizacija ovih prometnica su dio programa aglomeracije, a dodatni standard iznad vraćanja u prvobitno stanje financira gradski proračun.     

IMG 0509 Medium