IMG 0475

„Odajemo počast nevinim hrvatskim žrtvama II. svjetskog rata, ljudima kojima nije niti suđeno, već su mučeni i ubijeni. Počinitelji i njihovi istomišljenici i danas žele ugušiti uspomenu na taj zločin, ali svi mi nećemo dozvoliti da se taj zločin zaboravi i žrtva izjednači. Žrtva je žrtva, međutim, nedopustivo je jednu stranu uveličavati, a druga umanjivati i zaboravljati“, rekao je Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca na današnjem polaganju vijenaca na Rimokatoličkom groblju i odavanju počasti žrtvama Križnog puta te obilježavanju 77. godišnjice stradanja hrvatskog naroda na Bleiburškom polju.

IMG 0465

IMG 0467

Ovom činu nazočili su članovi Gradskog odbora HDZ-a, gradski vijećnici iz redova vladajuće stranke, članovi lokalne HVIDR-e te županica i predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Antonija Jozić. Molitvu je vodio velečasni Jozo Zorić.
Nakon komemoracije na RKT, ispred njegove biste u centru grada obilježen je 100. rođendan dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika suverene i samostalne Republike Hrvatske. Tim povodom nekoliko prigodnih riječi uputila je županica Jozić. Obraćajući se pozdravila je nazočne utemeljitelje HDZ-a koji su imali hrabrosti početkom devedesetih godina odrediti smjer demokratskih promjena u Hrvatskoj, a isto tako i predstavnike branitelja koji su ratnih godina ostvarili tisućljetan san hrvatskog naroda o neovisnosti, suverenosti i samostalnosti.

IMG 0480

„Tri desetljeća kasnije još uvijek stvaramo Hrvatsku kakvu ste sanjali vi i kakvu je sanjao pokojni dr. Franjo Tuđman. Hrvatska demokratska zajednica, a vjerujem i ostali dionici ovog vremena, radit će marljivo i aktivno na ostvarenju ideja i ideala prvog hrvatskog predsjednika“, poručila je Jozić.

IMG 0481

IMG 0469