279030235 5910696662278722 1458506458733873260 n

KUD "Seljačka sloga" iz Prekopakre predstavljat će našu županiju na ovogodišnjoj međunarodnoj smotri folklora „Đakovački vezovi“, najvećem hrvatskom tradicionalnom festivalu koji svake godine okupi na desetke tisuća sudionika i posjetitelja. Ova odluka zapravo je nagrada za njihov visoko ocijenjeni nastup na 10. Županijskom kulturnom mozaiku održanom 23. travnja u Brestovcu, povodom Dana Požeško-slavonske županije.
Seljačka sloga je u Brestovcu nastupila u natjecateljskom dijelu programa u konkurenciji sedam KUD-ova, dok su u revijalnom dijelu nastupili članovi Češke Besede "Prekopakra". Najbolje izvođače ocijenilo je stručno povjerenstvo, a izbor se provodio za nastupe na Državnoj smotri kao i za nastupe na Vinkovačkim jesenima i Đakovačkim vezovima.
Zadovoljna postignutim bila je predsjednica KUD-a "Seljačka Sloga" Dubravka Arland. Ona je izjavila kako su na Kulturnom mozaiku nastupili u pomlađenom sastavu pa su pohvale stručnog žirija i publike potvrda dobrog puta i kvalitetnog rada prekopakranskih folkloraša.
10. Županijski kulturni mozaik organiziran je uz potporu Požeško-slavonske županije, Općine Brestovac, Ministarstva kulture i medija te Hrvatskog sabora kulture.

ČB Prekopakra