IMG 0049

Na području grada Pakraca trenutno je aktivno petnaestak gradilišta, a dinamiku radova na radnim lokacijama u petak prijepodne osobno je provjerila gradonačelnica Anamarija Blažević, obišavši devet gradilišta u društvu suradnika Marijana Malogorskog, pročelnika Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalne djelatnosti, Dine Briškija, višeg stručnog suradnika za graditeljstvo te gradske pročelnice Ivane Šušnjić.

U posljednjem ciklusu radova od kojih su neki započeti jesenas, a većina ovog proljeća, najveća ulaganja iz gradske blagajne, u visini od nešto više od 2,5 milijuna kuna odnose se na uređenje odnosno asfaltiranje nerazvrstanih cesta, nogostupa te ulaganje u javnu rasvjetu. Asfaltiranja se financijski podmiruju kroz dvije osnove pa su ili financirana u potpunosti gradskim novcem, kao primjerice ulica V. Rehaka u Prekopakri čija je cijena oko 490 tisuća kuna ili grad dogovorno sufinancira završno uređenje prometnica iz obveze aglomeracije.

IMG 0052

Gradonačelnica i suradnici tako su obišli tek otvorene završne radove na Spahijskom podrumu o kojima smo već pisali, aktivnosti na uređenju pješačke staze u ulici Stjepana Radića, te radove na asfaltiranju Psunjske ulice, Jana Žiške te Ulice Sv. Roka vrijedne koju kunu manje od 600 tisuća kuna.

IMG 0056

„Upravo ovi radovi na postavljanju asfalta, gdje je on „dohvatio“ i tamo gdje nikad nije postojao, potvrda su naše politike da ćemo ići „iza aglomeracije“ i u skladu s financijskim mogućnostima, potpuno urediti sve ceste na području Pakraca“, izdvojila je pakračka gradonačelnica. 

Obilazak je nastavljen uvidom u pripremne radove za završno asfaltiranje u ulici Vatroslava Lisinskog (vrijednost radova 150 tisuća kuna), kao i radove izrade nogostupa u ulici Kneza Branimira (215 tisuća) te Stjepana Širca (280 tisuća).

U ulici Alojzije Janković bi do kraja lipnja trebala biti dovršena investicija vrijedna 735 tisuća kuna, što obuhvaća asfaltiranje biciklističke staze, postavljena javne rasvjete te polaganje EKI instalacije.

Posebno zadovoljstvo Blažević je izrazila posjetom Novom Majuru, mjestu uređenja društvenog doma, gdje je naglasila da grad itekako vodi brigu o prigradskim naseljima o čemu svjedoče slična ulaganja u uređenje mjesnih domova u Velikom Banovcu i Kraguju kao i u uređenje zgrade bivše ambulante u Ploštinama. 

IMG 0062

„Obišli smo najznačajnije radove, uvidjeli što se sve s gradskim sredstvima završava nakon aglomeracije i vrlo sam zadovoljna viđenim na terenu. Ima još dovoljno posla, ali s obzirom na naš malo skromniji proračun, puno se toga napravilo. Vidljiva su ulaganja i u naša naselja. Tamo dajemo određeni prioritet uređenju domova, jer oni nemaju toliko izražene potrebe za sanacijom prometne infrastrukture. Primjerice, u dugoročnijem planu su predviđena asfaltiranja pristupa grobljima i to je uglavnom ono što naselja od nas traže“, rekla je Blažević.

Govoreći općenito o viđenom rekla je da ovo prva faza obimnijih radova, a do kraja godine uslijedit će još jedna sličnih razmjera usmjerena na sanaciju i asfaltiranja. Radi se, kaže, u fazama i nastoji se pritjerati aglomeraciju kraju te sanirati i urediti potrebno nakon nje, kako bi u konačnici dobili onakav grad kakvog smo prije dvije godine i priželjkivali.

IMG 0058

IMG 0064