PLAKAT 2 Medium

Jedan od najznačajnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti, 27. godišnjica VRO "Bljesak", obilježit će se tradicionalnim susretom prijatelja, koncertom klape sv. Mihovil te povijesnim predavanjem i skupom, a organizatori događaja su Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac.

Obilježavanje započinje polaganjem vijenaca i odavanjem počasti u subotu, 30. travnja na spomen obilježjima u Lipiku (RKT groblje) u 17sati, potom u Pakracu (RKT groblje) u 17:30 sati, a u 18 sati će u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena sveta misa za poginule branitelje. Koncert klape „Sveti Mihovil“ održat će se u 19 sati na amfiteatru ispred Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“.

Plakat koncert Medium

Druženje branitelja, članova njihovih obitelji i ostalih građana i gostiju nastavit će se već sljedeći dan, 1. svibnja (nedjelja) kod planinarskog doma Omanovac. U 14 sati najavljeno je svečano otvaranje „Susreta prijatelja – Bljesak 2022.“ i proglašenje pobjednika turnira u kuglanju koji će započeti tijekom dopodnevnih sati u pakračkoj Gradskoj kuglani. Za zabavu će biti zadužen Tamburaški sastav „Lipa“.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja VRO „Bljesak“ u pakračkoj gradskoj vijećnici kompleksa Janković 2. svibnja (ponedjeljak) u 18 sati bit će održan skup pod nazivom „Domovinski rat očima povjesničara“. U sklopu tog događaja predstavnici Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Baranje i Srijema predstavit će svoje godišnjake, dok će predstavnici Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata održati predavanje vezano za arhivske fondove srpske provenijencije.

Pozivnica2