2022 04 07 08.24.14 Medium

Povodom Svjetskog dana zdravlja danas je započeo već tradicionalni program „Gea oprosti“ u organizaciji Palijativnog tima „Lipa“ kojim  članovi svake godine  žele različitim aktivnostima skrenuti pažnju na dobra našeg planeta i kvalitetu okoliša te potaknuti ljude da počnu zdravo živjeti, razvijati zdrave navike i stilove života.

Kišno dopodne poremetilo je dio najavljenog programa, pa je jutros izostalo vježbanje na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu, no pakrački vrtićanci uspjeli su u matičnom vrtiću sa profesorom tjelesnog odgoja Mariom Tušekom odvježbati jutarnji trening. Jutarnjem vježabnju pridružili su se u školama i osnovci te srednjoškolci s profesorima Anđelkom Lucićem i Ljerkom Tomić.

2022 04 07 09.52.55 Medium

Pakrački vrtićanci su sudjelovali i u sadnji novog stabla ginka u takozvanom „Gea parku“, na površini ispred Gradske sportske dvorane što je dio aktivnosti u sklopu projekta “Gea oprosti” koje provodi Palijativni tim“LiPa“ u suradnji sa Dječjim vrtićem Maslačak, čime je nastavljena ideja stvaranja Gea parka – parka prijateljstva, započeta prije sedam godina.

Slične aktivnosti održavale su se i Lipiku na raznim lokacijama, a za sutra je planirana sadnja stabla u „Gea parku“ u Lipiku na jezeru Ramincu.

2022 04 07 09.53.43 Medium