banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

dvorana prijava Medium

Zbog slabog interesa za cijepljenje protiv koronavirusa iskazanog na cjepnim punktovima tijekom ožujka  Hrvatski zavod za javno zdravstvo odustao je od njih i što se tiče pakračko-lipičkog kraja bit će organiziran u pakračkoj sportskoj dvorani ovog mjeseca samo u četvrtak 14. travnja od 9 do 11 sati.

Zainteresirani građani moći će se cijepiti za bilo koju dozu bilo kojim cjepivom odobrenim u EU, uz prethodnu najavu, u ambulantama svog obiteljskog liječnika te ambulantama Zavoda (utorak 10 do 12 sati), odnosno pedijatrijskoj ambulanti Doma zdravlja za djecu od 5 do 12 godina, kaže Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Koliko je slab interes za cijepljenje potvrđuje i podatak s mape procijepljenosti RH koju HZZJ je objavio sa stanjem od 28. ožujka gdje su pomaci, bilo za prvu ili drugu dozu, tijekom ožujka izraženi u decimalama postotka i oni iznose, kada je u pitanju stanovništvo s prebivalištem na području Grada Pakraca, 68,52 za prvu i 60,69 posto za drugu dozu što je još uvijek 10-tak posto bolje od županijskog i državnog prosjeka.

U Požeško-slavonskoj županiji posljednjeg dana ožujka je bilo aktivno 67 slučajeva zaraze koronavirusom pri čemu su tri osobe hospitalizirane. U ožujak smo ušli sa 140 aktivnih oboljenja. No već pet dana poslije smo pali na 90 i od tada se krećemo između tog broja i jučerašnjih 67. Statistička konstanta je i udio pozitivnih u testiranima. Na županiji je tijekom ožujka obavljeno 2212 testiranih od kojih je bilo 412 pozitivnih što je 18,6 posto i taj broj se uz manja odstupanja održava cijeli mjesec.

Statističko poboljšanje se odnosi na broj hospitaliziranih osoba. Veći dio mjeseca on se kretao između 6 i 14 da bi unazad tri dana pao na ova tri.

Usporedimo li statističku sliku s lanjskom, lani 26. ožujka je bilo aktivnih 96 oboljenja, ali je bilo i  17 hospitaliziranih pacijenata.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić