banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

dvorana prijava Medium

Unatoč vrlo malom interesu županijski HZZJ i Dom zdravlja i ove subote u pakračkoj sportskoj dvorani  od 9 do 11 sati provodit će cijepljenje protiv koronavirusa. Kako nam je rekao dr. Ivan Beluškov, koordinator cijepljenja za Pakrac i Lipik, već nekoliko subota cijepljenju se odaziva  tridesetak osoba, većinom za drugu i treću dozu. No ove zdravstvene ustanove su uporne u tome da provedu mjesečni plan koji je predvidio punkt u dvorani svake subote u ožujku.   

Jutros je na županiji bilo aktivno 90 slučajeva zaraze korona virusom što je porast za čak 18 od jučer. No između 90 i  50 dnevno aktivno zaraženih osoba na županiji se krećemo još od 5. ožujka, što je odraz i ujednačenog postotka pozitivnih u udjelu ukupno testiranih. U 16 dana ožujka na županiji je testirano ukupno 1327 osoba od kojih je bilo 233 pozitivnih ili 17,6 posto, što je konstanta od početka mjeseca.  

Ono što je dobro jest pad broja osoba koji se nalaze na bolničkom liječenju. Jutros ih je na županiji bilo tek petero što je za dva više nego početkom tjedna, ali za osam manje nego početkom mjeseca. Na covid odjelu pakračke bolnice jutros je bilo dva pacijenta, od kojih niti jedan s područja Pakraca i Lipika. Tijekom ožujka u pakračkoj bolnici nije umro niti jedan pacijent sa ili od covida tako da u ovoj godini smo i dalje na 10 smrtnih slučajeva. 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić