plakat 2022 page 001

Memorijalnim rukometnim turnirom „Dino Plažanin“ koji će u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu biti održan 12. ožujka, započinje ovogodišnje višednevno obilježavanje Dana Grada Pakraca s brojnim kulturnim, zabavnim, sportskim, sajmenim i ostalim sadržajima.

U znaku sporta će proteći i nedjelja 13. ožujka kada će u Gradskoj kuglani i na teniskim terenima od 11 sati biti održan „Dječji sportski dan“.

Poduzetnički centar Pakrac će u utorak 15.3. biti domaćin Dana poduzetništva koji započinje u 10 sati, a u popodnevnim satima će u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđmana s početkom u 18 sati biti održana kazališna predstava KPD „Sloga“ pod nazivom „Život jednog mobitela“.

U gradskoj vijećnici kurije Janković će 16.3. s početkom u 18 sati biti održan kviz znanja o povijesti i baštini grada „(Ne)poznati Pakrac“, a već sljedećeg dana u istom prostoru, također od 18 sati biti će održano predstavljanje rezultata arheoloških istraživanja Starog grada Pakraca.

Još jedan kviz pod nazivom „Volim svoj grad“ bit će održan u gradskoj vijećnici kurije Janković 18.3. od 11 sati. Istog dana u Gradskoj sportskoj dvorani biti će održana tradicionalna Dodjela priznanja učenicima i mentorima i manifestacija „Poklon mome gradu“ koja započinje u 18 sati.

19.3. - blagdan sv. Josipa

Na sam blagdan svetog Josipa 19.3. u Staroj školi u Ulici braće Radić će od 9 sati biti održane Sportske igre slijepih, a u gradskoj vijećnici kurije Janković od 10 sati će biti održan šahovski turnir i simultanka s velemajstorom Mladenom Palacom. U 10,30 sati će biti organizirano polaganje vijenaca i odavanje počasti, a od 11 sati će u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena svečana sveta misa. Na prostoru Gradske tržnice od 16 sati će biti organiziran „Sajam udruga“, a od 20 sati koncert će održati Jole.

Svoj obol ovogodišnjem obilježavanju Dana grada Pakraca dati će i ribolovci i to Otvorenim prvenstvom Grada Pakraca u ribolovu koje će na jezeru Raminac biti održano u nedjelju 20.3. od 10 sati.   

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada biti će održana 21.3. u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman s početkom u 11 sati, a sjednici će u 10 sati prethoditi svečano otvaranje Centra za mlade „Libero“ i to u njihovom prostoru u Varoškoj kući, iznad gradske Turističke zajednice.

Obilježavanje Dana Grada Pakraca završava 22. ožujka kada će u gradskoj vijećnici kurije Janković od 18 sati biti održano proglašenje najboljih sportaša.