banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

IMG 0392

Nakon prošlogodišnjeg obilježavanja 30. godišnjice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj, koje je uslijed epidemioloških mjera bilo ograničenog karaktera, ove je godine 31. godišnjica ponovo obilježena na visokoj razini - višednevnim prigodnim događanjima, a danas i masovnim događanjem u centru Pakraca.
Obilježavanje započeto 26. veljače danas je nastavljeno svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uznesenja BDM koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

IMG 0353

IMG 0356

Nakon mise podno crkve je formiran tradicionalan „Mimohod pobjednika“. Osim lokalnih braniteljskih udruga i onih proizašlih iz Domovinskog rata kao i članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, ovogodišnju kolonu činili su brojni uzvanici, pripadnici braniteljskih i veteranskih udruga te neposredni sudionici i svjedoci vremena pristigli sa svih strana Hrvatske, kao i obični građani koji su svojim sudjelovanjem uveličali važan datum u hrvatskoj povijesti.
Kolona ponosa s gotovo sedamsto sudionika, koliko ih je bilo prema procjeni organizatora, kretala se ulicom Braće Radića do Trga 76. bataljuna, potom Šuškovom ulicom preko Bolničke, Maticom hrvatske sve do konačnog odredišta ispred centralnog Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je u tijeku čitanje povjesnice i pozdravni govori.

IMG 0358

IMG 0409

IMG 0386

FOTOGALERIJA

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić