tekija požega

Vladinom Uredbom o uslužnim područjima objavljenom predzadnjeg dana prošle godine Požeško-slavonska županija je postala jedno uslužno područje za pružanje vodnih usluga potrošačima, a za društvo preuzimatelj na tom području određena je Tekija društvo s ograničenom odgovornošću za obavljanje vodnih usluga Požega što podrazumijeva do kraja lipnja pripajanje našeg vodnog operatera Vode Lipik Tekiji o čemu smo pisali prošli tjedan.

U međuvremenu smo dobili odgovor Tekije na naša pitanja koje smo uputili njihovom direktoru Anti Bekiću. Interesiralo nas je imaju li plan dinamike preuzimanja kao i neki konkretni potezi kao što je budući organizacijski status (izdvojeni pogon, podružnica….) u tvrtki sadašnje Vode Lipik kao i sudbina njihovih zaposlenika, cijene usluga za potrošače (jedinstvena u cijeloj tvrtki ili parcijalna za Pakrac) i slično.

Ante Bekić direktor Tekije

Anto Bekić, direktor Tekije d.o.o.

U odgovoru kažu: „Vezano uz predmetni postupak pripajanja i obzirom na njegovu opsežnost, napominjemo da su tijekom veljače i/ili ožujka najavljene radionice u okviru Hrvatskih voda na kojima će se intenzivnije razmatrati sami postupak i posljedične odnose koje i vi navodite u svom Upitu,  koji će nastati po njegovoj provedbi.

Nakon toga moći ćemo izaći sa konkretnijim informacijama i planiranim postupanjem u ovom predmetu.

U međuvremenu, Tekija d.o.o. planira putem stručnih službi započeti sa uvodnim pripremnim razgovorima s predstavnicima Društva Vode Lipik d.o.o. kako bi oba Društva dobila potrebna saznanja za ekspeditivnijim postupanjem.“

Fotografije: Slavonski.hr