Ivičanjaci Tomislavova Medium

Posljednji dan siječnja bio je 704. dan radova na pakračko-lipičkoj aglomeraciji što je 83 posto od ugovorenih 851 dana pri čemu je odrađeno 94 posto ugovorenih poslova na vodoopskrbi i 86 posto na odvodnji, ističe u mjesečnom izvješću izvođač tvrtka Gorenjska gradbena družba iz Kranja. U financijskom smislu odrađeno je ukupno radova za nešto više od 111 milijuna što je 76 posto od ugovorenih 146,7 milijuna kuna.

Tijekom siječnja ugrađeno je novih 1930 metara cjevovoda odvodnje i 790 metara cjevovoda vodovoda i do završetka preostaje još ugraditi oko 6700 metara kanalizacije, odnosno 2100 metara vodovoda, a oko trećine toga GGD planira izgraditi u veljači. Do sada je ugrađeno ukupno 1333 kanalizacijskih kućnih priključka i 1019 vodomjernih priključnih okana. I nadalje ističu da ne planiraju tražiti produljenje roka završetka projekta koji je ugovoren za 27. lipnja ove godine. 

Za stanovnike Pakraca je posebno interesantna rečenica iz izvješća u kojoj ističu „povećani su kapaciteti zidara i tesara na zaključnim radovima i uređenju prometnica i pripremi za asfaltiranje“. U dijelu izvješća koji se odnosi na angažiranu mehanizaciju i zaposlenike se ističe da su tijekom siječnja bila angažirana 42 građevinska radnika i isto toliko tesara armirača.

Priprema za asfaltiranje u formi postavljanja ivičnjaka je posljednjih dana naročito vidljiva na dijelu nogostupa na Trgu bana Josipa Jelačića (od glazbene škole do suda), dijelu Branimirove ispred pravoslavne crkve te u gornjem dijelu Tomislavove ulice. U Strossmayerovoj ulici su u tijeku radovi na prebacivanju funkcije sa starog vodovoda na novi nakon čega bi trebali započeti pripremni radovi i za asfaltiranje nogostupa u toj ulici koji su trenutno u najlošijem stanju u gradu.

nogostup Branimirova Medium

Kao što je najavila gradonačelnica Blažević u nedavnom tekstu na našem portalu o građevinskoj 2022. godini, u sanaciju prometnica nakon aglomeracije dodatnim proračunskim sredstvima se uključuje i Grad. Tako je krajem siječnja Grad raspisao javnu nabavu za izvođenje radova na asfaltiranju kolnika i nogostupa u Ulici Vatroslava Lisinskog te dijela nogostupa u Ulici kneza Branimira. Ovi radovi bi trebali biti gotovi do polovine svibnja.

Asfaltiranja, osim ovih najavljenih i drugih poput završnog sloja u dijelu Bolničke ulice i na Trgu Bana Josipa Jelačića, ovisno o vremenskim prilikama, bi trebalo započeti nakon 15. ožujka kada se pokreću asfaltne baze. 

Vatroslava Lisniskog Medium