cijepljenje Beluškov Medium

Županijski HZJZ je objavio kalendar cijepljenje za veljaču. Prema tom kalendaru cijepljenje će se na punktu u sportskoj dvorani u Pakracu  od 9 do 12 sati provoditi sutra (četvrtak, 3. veljače) kao i četvrtak 10. veljače i subote 19. i 26. veljače. U Lipiku u veljači će u sportskoj dvorani punkt biti otvoren petkom 11. i 25. veljače. Roditelji djece u starosti od 5 do 12 godina za cijepljenje se mogu naručiti u pedijatrijskoj ambulanti Doma zdravlja u Pakracu utorkom i srijedom od 12 do 13 sati.

Prošle subote u Pakracu je cijepljeno ukupno 123 osobe; 17 prvom dozom, 16 drugom i 90 trećom. Prema mapi procijepljenosti HZJZ, od 24. siječnja 4489 osoba s prebivalištem na području Grada Pakraca je cijepljeno prvom dozom, odnosno 3953 drugom što je 68, odnosno 60 posto ukupnog stanovništva. 

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je aktivno 1647 slučajeva zaraze koronavirusom pri čemu je 13 osoba je hospitalizirano. Na posljednjem testiranju obrađeno je 412 uzoraka, od kojih je 178 pozitivnih što je i dalje visokih 43,2 posto, ali ipak nešto manje nego posljednjih sedam dana siječnja kada je udio pozitivnih iznosio 53,8 posto.

Više od 1600 aktivnih oboljenja na županiji je brojka koja je konstantna još od 26. siječnja. No ono što je dobro je smanjenje hospitaliziranih osoba  jer je tog 26. siječnja na približno isti broj zaraženih 25 osoba bilo hospitalizirano, a jutros 13. Na covid odjelu pakračke bolnice jutros je bilo 7 pacijenata od čega 4 s lokalnog područja i tri iz drugih županija. Pet pacijenata je necijepljeno. Unazad tjedan dana umro je još jedan pacijent tako da je u siječnju umrlo u pakračkoj bolnici ukupno pet osoba od ili sa covidom.

Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo županije oni više ne prikupljaju rezultate antigenskih testiranja koje provode liječnici obiteljske medicine nego ih oni sami unose u jedinstvenu bazu HZJZ-a tako da trenutno nemamo broj aktivno oboljelih na lokalnoj razni (Pakrac, Lipik).