banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

20220110 094941

Sada već davne 1993. godine otvorena je od strane poznate pakračke obrtničke obitelji Tessari, a gotovo 28 godina mnogim je Pakračanima bila omiljena destinacija za opskrbu odjećom, obućom, donjim rubljem, pozamanterijom ili pak sportskom opremom. Trgovina „Tessari“, oduvijek smještena na početku Tomislavove ulice, većinu je vremena slovila kao jedna rijetkih, a često i jedino mjesto u gradu gdje se nabavljala markirana roba, ali i mjesto gdje se za kvalitetu ostalih proizvoda garantiralo imenom i prezimenom. Sve do pred kraj prošle godine kad se obitelj Tessari povlači iz posla tekstilom i zatvara trgovinu.

Svih tih godina prepoznatljiv dio trgovine bila je Ivanka Tessari, jedna od trgovkinja koje su imale priliku tamo raditi. Nezaposlena u tom trenutku odlučila je nastaviti posao Tessarijevih i praktično preseliti posao u unajmljeni prostor, svega pedesetak metara dalje u smjeru Požege.

20220110 100153

„Radila sam u „Tessariju“ od prvog dana i na tom radnom mjestu stekla pozamašno iskustvo, kontakte, poznanstva... Probat ću to iskoristiti na najbolji mogući način i s pozicije vlasnika trgovine ponuditi Pakračanima uglavnom isti asortiman kao i ranije, ali na malo drugačiji način. Nije jednostavno biti sam svoj gazda, ali odlučili smo tako u krugu obitelji, svjesni svih zamki koje su pred nama. Tolike godine kontinuiranog rada s poznatim ljudima, mušterijama, zavidan su kapital i benefit koji bi trebao biti dovoljan da bez većih stresova nastavimo s kvalitetnom uslugom, onako kako nam tradicija i nalaže“, priča nam Ivanka koja je trgovinu nazvala „TREND“ i za čije je opremanje iskoristila sredstva za samozapošljavanje iz programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 

20220110 095006

Nedvojbeno, ovakvim trgovinama, pomalo romantičarskog tipa, vremena nisu naklonjena. Danas dominira online - kupovina gdje dostavne službe traženu jaknu ili hlače donesu pred vrata, a ove od vas zahtijevaju da izađete iz komfor zone, protegnete noge i dođete sve do dućana kako bi kupili isto. Mlađi čitatelji, koji se ne odvajaju od mobitela, online računa i brojnih passworda možda ovo neće shvatiti ili povjerovati, ali takvih kupaca u Pakracu i dalje ima - i to dovoljno. Potvrđuje nam to i Ivanka koja kaže da su upravo oni ciljana potrošačka skupina te da je prodaja tijekom prosinca bila iznad očekivanja.

20220110 095028

„Naravno da još ima ljudi koji kupuju na klasičan način. Nisu svi na internetu, neki se ne snalaze, neki nemaju živaca naručivati pa vraćati zbog neispravnih veličina, mnogi su imali loša iskustva s prevarama, a neki jednostavno žele doći probati robu, izabrati i kupiti. I takvih ima dosta. Također mi imamo tradiciju, provjerene kvalitetne dobavljače i za razliku od sličice s monitora roba je tu za opipati, probati pa odlučiti“.

S obzirom na to da je zasad jedina zaposlenica Ivanka se odlučila za jednokratno radno vrijeme od 8 do 17 sati, a potrošačima će biti zanimljiva i pogodnost kartičnog obročnog plaćanja.

Koliko još ima moći u staroj gardi koja najviše voli zagrabiti u džep, izvaditi novčanik i platiti račun – pokazat će vrijeme. Mi se nadamo i od srca želimo da priča potraje i održi na životu jednu od posljednjih trgovina s ovakvim prodajnim programom u našem gradu.

20220110 095456

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić