kandlaberi BolničkaU nastavku modernizacije Bolničke ulice na red je došla javna rasvjeta. Ovih dana izvođač radova na aglomeraciji, uz podizvođača obrta Elektro Martinović, postavljeno je 12 kandelabera, nosača javne rasvjete. Na njih će biti postavljene LED svjetiljke istoga oblika kao što su sada u Tomislavovoj ulici, rekao nam je Saša Lapaš, viši stručni suradnik za infrastrukturu u gradskoj upravi. Ugovor s izvođačem predviđa završetak radova za kraj siječnja. No Lapaš se nada, dozvole li vremenske prilike, da će nova rasvjeta zasvijetliti do kraja idućeg tjedna. Idućeg proljeća isti sustav kandelabera proizvođača Dekora Zabok i svjetiljki će biti postavljeni u Šuškovoj, Laučanovoj i u Ulici braće Radića. 

U sklopu ljetošnjih radova na rekonstrukciji vodovodne i odvodne mreže Grad je dao izraditi i podzemnu elektro infrastrukturu za javnu rasvjetu, a sve to će koštati oko 500.000 kuna pri čemu je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinanciralo sa 160.000, a ostalo gradski proračun. No, kako kaže Lapaš, u narednim godinama će uz istu kvalitetu osvjetljenja troškovi potrošnje električne energije, a naročito održavanja, biti znatno manji.

Kad zasvijetli nova rasvjeta bit će demontirana stara koja se sastojala od sajli koje su bile postavljene preko ulice i pričvršćena na nosačima postavljenim na privatnim kućama.

Modernizacija i u Badljevini

Prošlog mjeseca završila je i modernizacija javne rasvjete u glavnoj ulici u Badljevini. Od ulaska kod Kipa pa do groblja na izlasku obrt Elektro Martinović je tijekom godine postavio 50-tak novih lampi. Stare su bile postavljene na svakoj trećoj banderi, a nove na svakoj drugoj na povećanoj visini tako da će ukupno osvjetljenje biti bolje, kaže Lapaš.   

Modernizaciju rasvjete u Badljevini je financirao proračun u sklopu redovnog održavanja.