IMG 9650

Kao i kod ostalih sportskih udruga, tako je i rad našeg kluba u proteklom dvogodišnjem razdoblju bio zahvaćen epidemiološkim problemima, pa iako se to u konačnici odrazilo na količini osvojenih medalja i priznanja, Kune su zadržale visoku razinu - kako natjecateljski tako i organizacijski. Nastavili smo ostvarivati ciljeve koji se od nas i očekuju, kazao je predsjednik SK Kuna Zoran Petrović na klupskoj skupštini održanoj 3. prosinca u Pakracu.

Kako skupština prošle godine zbog poznatih okolnosti nije održana, ova je obuhvatila šire izvještajno razdoblje (od siječnja 2020. do studenog 2021. godine) koje je Petrović potanko prezentirao navodeći pritom brojne pojedinačne i ekipne uspjehe, medalje i postolja. Iz 2020. godine izdvojio je nastupe na 14 natjecanja u Hrvatskoj na kojima je osvojena 31 zlatna,16 srebrnih i 6 brončanih medalja. Na PH u disciplinama WA; FIELD i 3D (vanjska i dvoranska sezona) pojedinačno i ekipno osvojeno je 9 zlatnih i 8 srebrnih medalja.

IMG 9646

Niti 2021. godina nije donijela velike promjene. Kune su pucale na 15 natjecanja u Hrvatskoj i na dva u Sloveniji na kojima su postigli zapažene rezultate. Tijekom sezone na raznim turnirima i PH osvojeno je 25 zlatnih,13 srebrnih i 6 brončanih medalja.

„I ove su godine mnogobrojna natjecanja odgođena, što je rezultiralo manjim brojem medalja na nacionalnim natjecanjima. Od međunarodnih natjecanja održana su samo tri kola Jadranskog pokala, tako da je i u tom segmentu izostao određeni broj očekivanih odličja“, kazao je Petrović.

Unatoč kompliciranoj zdravstvenoj situaciji obje godine iskazali su se i organizacijski jer su u rujnu 2020. te u listopadu 2021. godine na Omanovcu organizirali Prvenstvo Hrvatske WA 3D, s ukupno 38 natjecatelja iz 14 klubova prve, odnosno 54 natjecatelja druge godine.

IMG 9647

Nabrajajući klupske uspjehe Petrović se posebno osvrnuo na podatak da su Dario Marošević i Josip Šebić nastupili u dresu reprezentacije Hrvatske. Marošević na Europskom 3D WA prvenstvu u Mariboru u disciplini Dugi luk i Europskom FIELD prvenstvu u Poreču u disciplini Goli luk. Josip Šebić nastupio je u Poreču na Europskom FIELD prvenstvu u disciplini Goli luk. Tom prilikom su ostvarili realne plasmane u skladu s očekivanim.

Petrović izbornik 3D reprezentacije

Veliko priznanje stiglo je i na adresu samog predsjednika Petrovića koji je odlukom Upravnog odbora Hrvatskog streličarskog saveza imenovan izbornikom 3D reprezentacije. Nakon što on i Zvjezdana Drašner već participiraju u tijelima Saveza ovo je nova potvrda rada pakračke sportske udruge pristigla s najviše razine.

IMG 9652

Financijski gledano klub je u 2020. godini prihodovao oko 30 tisuća kuna od čega je najviše (22 tisuće) pristiglo iz Sportske zajednice Grada Pakraca. Rashodi su bili otprilike isti, izvještaj je blagajnika Darija Maroševića. Iz ovogodišnjeg izvješća vidljivo je da su sveukupni prihodi zbog izostanka inače uobičajenih pojedinih dotacija bili trideset do četrdeset posto manji u odnosu na 2019. godinu. Financijskim planom za narednu godinu kao optimalnim su označena sredstva u visini od 60 tisuća kuna.

IMG 9651

Obraćajući se nazočnima tajnik SZGP Domagoj Ajman je pohvalio rad i sportske uspjehe te ustvrdio kako su svježa kadrovska imenovanja u visoka savezna sportska tijela najbolje priznanje dosadašnjem radu, ali i potvrda visokog pozicioniranja Kuna u hrvatskom streličarskom svijetu.

IMG 9654