banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

asfaltiranje janković

Mehanizacija i zaposlenici požeške tvrtke „Promet građenje“ danas planiraju započeti s polaganjem nosećeg asfaltnog sloja u Ulici Alojzije Janković koja vodi od Spara, brdom uz gradski stadion, prema Gavrinici, do Osječke ulice. Oko podneva je u pet kamiona dopremljen asfalt. Završe li radove u toku dana ili sutra, nakon 20. srpnja kada je zatvorena, ova prometnica će biti ponovo otvorena za sav promet. 

Danas i sutra će biti položen noseći asfaltni sloj, a radi vremenskih prilika završni habajući, kao i izrada prometne signalizacija je odgođeno za proljeće.

Od polovine srpnja kada su počeli radovi na ovoj prometnici izgrađena je instalacija za sakupljanje oborinskih voda, podzemna infrastruktura javne rasvjete kao i noseća podloga za asfaltiranje kolnika širine 6 metara omeđenog ivičnjacima u vrijednost od 1,42 milijuna kuna, pri čemu je oko 400.000 osigurano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, a ostalo iz gradskog proračuna. Radovi su trebali biti završeni do kraja listopada, ali je izvođač naišao na niz poteškoća od imovinskog karaktera, poteškoća u nabavi PVC cijevi i slično.

Ovojesenski radovi su dio ukupnog  trogodišnjeg projekta kojim bi ova makadamska cesta   trebala postati suvremena gradska prometnica dužine nešto veće od 300 metara, ukupne projektne cijene 2,58 milijuna kuna. 

U nastavku, ovisno o financijskim mogućnostima, a u gradskoj upravi se nadaju dogodine,  treba s obje strane biti izgrađen pješački nogostup i uz zapadnu stranu biciklistička staza, uređen zeleni pojas te postavljena javna rasvjeta.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić