Untitled 002 768x768

Predstavnici LRA Poduzetničkog centra Pakrac i Grada Pakraca pozivaju građane 27. studenog (subota) od 10 do 13 sati da posjete info pult ispred Turističke zajednice Pakrac na novouređenom gradskom trgu gdje će biti predstavljeni uspješno provedeni projekti, projekti u provedbi te će građani moći dobiti i sve informacije o EU fondovima.

Događaj se organizira u svrhu sudjelovanja na "Danima otvorenih vrata EU projekata" koje organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u suradnji sa Europskom komisijom u sklopu šire kampanje "Europe In My Region".

U novom programskom razdoblju 2021. – 2027. Hrvatsku očekuje dvostruko više sredstava iz EU fondova uz snažan naglasak na temama razvoja inovacija, digitalizacije i zelenog gospodarstva. Hrvatskoj su na raspolaganju financijska sredstva u iznosu od oko 25 milijardi eura koja će se iskoristiti za nove investicije i daljnji razvoj i zapošljavanje. EU financira širok raspon projekata i programa u područjima kao što su regionalni i urbani razvoj i suradnja, istraživanje i inovacije, obrazovanje i kultura, zapošljavanje i socijalna uključenost, poljoprivreda i ruralni razvoj te pomorstvo i ribarstvo. Sredstva iz EU fondova povlače se prema posebnim uvjetima koji se određuju pojedinačno za svaki natječaj prema uvjetima određenima u Uputama za prijavitelje. Važno je što prije krenuti u pripremu inovativnih i konkurentnih projekata te uskladiti vlastiti investicijski ciklus s dinamikom objave natječaja kako bi se doprinijelo razvoju, napretku i poboljšanju životnih uvjeta u lokalnim sredinama.

Kako bismo buduće EU projekte kreirali što je moguće više prema potrebama građana te na taj način doprinijeli povećanju kvalitete života u našem gradu, pozivamo Vas, stanovnike Pakraca, da nam napišete svoje ideje, prijedloge, želje, potrebe i problematiku. Pustite mašti na volju, a svaku ideju ćemo prokomentirati i razmotriti mogućnosti za njezinu realizaciju preko razvojnih projekata. Stoga pozivamo naše sugrađane da svoje prijedloge šalju na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na taj način zajedno učinimo Pakrac boljim gradom, poručuju iz Grada Pakraca.

Više informacija o događaju na poveznicama: https://hr-hr.facebook.com/strukturni.fondovi/ #EUinmyregion