IMG 9909

Četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi provodit će se u Pakracu u ponedjeljak 29. studenog, obavještavaju iz GD CK Pakrac. Od 8 do 15 sati, uz stanku od  11,30 do 12,00 sati, krv će se prikupljati u prostorijama GD CK Pakrac, Ulica braće Radić 13.

Akcija će se održati u skladu sa svim  higijensko – epidemiološkim mjerama i naputcima propisanim od strane nadležnih institucija. Osim već poznatih mjera predostrožnosti poput održavanja propisne udaljenosti i obvezne dezinfekcije ruku, potencijalni darivatelji obvezni su u prostorijama Crvenog križa koristiti zaštitnu masku. Također, darivanju krvi mogu pristupiti sve osobe koje posljednjih mjesec dana nisu putovale izvan RH; nisu bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji; nisu imale simptome infekcije dišnih putova i slično; nisu imale zadnjih 28 dana infekciju SARS-CoV-2. Kod takvih osoba darivanje krvi se privremeno odgađa na najmanje 28 dana.

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu u prethodne tri ovogodišnje akcije na području Pakraca i Lipika je prikupljeno ukupno 316 doza (114+101+101) što je na razini lanjskih akcija kada je u četiri navrata ukupno prikupljeno  399 doza krvi.