Fanko Zandona

Prošlo je 18 od predviđenih 24 mjeseca za provođenje projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“, koji od lanjskog svibnja provodi Nogometni klub Hajduk Pakrac ukupne vrijednosti 1.378.515,42 kuna i u punom iznosu nepovratno su sredstva osigurali Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto). Franko Zandona, inače i mladi nogometaš Hajduka, jedan je od tri zaposlenika na projektu. Franko radi na pola radnog vremena na radnom mjestu koordinatora.  

Kakvu si školu završio?

Završio sam Športsku gimnaziju u Zagrebu i trenutačno sam student 3. godine kineziološkog fakulteta u Zagrebu, gdje sam upisao vanredni smjer za izobrazbu nogometnog trenera.

Je li ti ovo prvo radno mjesto ili si već negdje radio?

Ovo mi nije prvo radno mjesto. Prošle godine sam radio u Osnovnoj školi Lipik kao asistent u nastavi. Ove godine sam se odlučio za nove izazove i započeo raditi na projektu.

Što točno radiš?

Radim kao koordinator projekta. Zadužen sam za koordiniranje aktivnosti i pružanjem usluga u centru. To znači da sam zadužen za provođenje projekta kroz radionice istog, njihovo mjesečno planiranje te sam uključen u provedbu svih aktivnosti u društvenom centru zajedno s voditeljicom projekta Danijelom Galijaš.

DANIJELA ZANDONA

Jesi li u svakodnevnom obavljanju toga posla stekao nova saznanja ili usvojio nove vještine?

Poboljšao komunikacijske sposobnosti

Naravno ako si pažljiv i želiš učiti na svakom radnom mjestu skupiš mnogo novih vještina i znanja. Od kada sam na ovom radnom mjestu informatički sam unaprijedio svoje znanje, više komuniciram s ljudima te samim time postaneš bolji u komunikaciji i veći filantrop iako toga kod mene nikada nije manjkalo. Isto tako u suradnji s kolegama iz Poduzetničkog centra Pakrac puno sam toga naučio o poslovanju, projektima te i samoj provedbi istih.

Koga najviše srećeš na radnom mjestu: mlade ljude, njihove roditelje, neku drugu socijalnu skupinu…..?

Na radnom mjestu odnosno radionicama najčešće susrećem mlade ljude, to su uglavnom djeca koja redovito treniraju u klubu, mladi grada Pakraca i okolice i njihovi roditelji. Radionicu u prosjeku posjeti desetero djece ili odraslih osoba. Dob polaznika na radionicama kreće se od 7 do 50-ak godina.

Najinteresantniji sportski sadržaji

Što ih najviše privlači da se uključe u aktivnosti koje u sklopu projekta provodi Hajduk: zabavne igre, predavanja radionice, sportske aktivnosti….? 

Djecu najviše privlače upravo te sportske aktivnosti kroz radionice „Vježbajmo zajedno“ i „Sportska rekreacija“ kojima su toliko posvećeni i naravno radionice „Društvene i edukativne igre“i „Glazbene i filmske večeri“ koje imamo, a njihove roditelje i ostale ljude starije dobi najviše su privukle tečaj „Zdrave prehrane“ i „Zdravstvena radionice“.

Kakvi su komentari sudionika u projektu?

Komentari sudionika su pozitivni jer imaju ispunjeno kvalitetno slobodno vrijeme koje je potrošeno na educiranje i druženje. Isto tako uređen je i poseban prostor za te aktivnosti koji se može koristiti i van aktivnosti kao što su teretana te prostorija za druženje. Cilj projekta je bio adaptirati prostor kako bi se mogao koristiti te je on u punom smislu i ostvaren.

djeca vježbaju

Imaš li nekih konkretnih planova što nakon završetka projekta, nagodinu u svibnju?

Planirano je nastaviti koristiti taj prostor kao i do sada, a prvom prilikom aplicirat ćemo se i na nove natječaje kako bi se druženje i aktivnosti mogle nastaviti te možda i unaprijediti još prostor.

Što bi još htio istaknuti i smatraš bitnim za ovaj razgovor?

Napomenuo bih da imamo još šest mjeseci provedbe projekta i nadam se da će odaziv na radionice biti isti, pa čak i malo bolji. Isto tako iskoristio bih priliku i pohvalio ovakve projekte jer samim time što su se uredili prostori koji su dani na korištenje svim korisnicima projekta te stanovnicima lokalne zajednice potiče mlade na aktivnost. Pružio je priliku mladima da steknu neke radne navike i nova iskustva. Kako svi volimo reći ipak na mladima svijet ostaje.

lenta lampsi

nk hajduk logo

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost NK „Hajduk“ Pakrac.