svi lovci Medium

Podsjećanjem na prijeđeni put, uručivanjem zahvalnica, priznanja i odlikovanja, ali i primanjem istih, članovi Lovačkog društva „Košuta“ Pakrac 30. listopada obilježili su 25 godina od osnutka društva, pri čemu zbog epidemioloških razloga ova obljetnica „kasni“ godinu dana jer je društvo, kao slijednik istoimenog društva sa sjedištem u Dragoviću, osnovano 1995. godine.  

Grgic Medium

Nakon uvodnih pozdrava članovima Društva, ali i gostima iz drugih društava i lovačkih organizacija od strane predsjednika Stipana Grgića, jedan od 15 osnivača i još uvijek član društva, Antun Širac prigodnim je referatom podsjetio na prijeđeni put pri čemu društvo u trenutku osnivanja 1995. godine nije imalo niti svoje lovište, niti imovine. Danas imaju 73 člana iz 9 županija, upravljaju lovištem veličine 7528 hektara na obroncima Papuka i Ravne Gore, sjeverno od ceste Pakrac-Požega, od Kusonja do Mijača. Godine 1996. u Branešcima kupuju dvije susjedne obiteljske kuće koje u narednih nekoliko godina, najviše dobrovoljnim radom, pretvaraju u vlastiti lovački dom usput nabavljajući raznu drugu neophodnu pokretnu imovinu.“Dokaz savjesnog rada i dobrog gospodarenja lovištem su i trofeji divljači koji su ocjenjivani, ali i razni prijatelji koji ste danas došli uveličati ovu našu obljetnicu“, naglasio je A. Širac.

nagrađeni domaći Medium

Ova konstatacija je bila prisutna i prilikom podjela priznanja koje su dobili Ignac Štrcl, predsjednik bratskog društva „Fazan“ iz Kraljevca na Sutli kao i Hrvatski lovački savez, odnosno Lovački savez županije. Zahvalnica za suradnju uručena je predstavnicima 11 udruga i institucija. Priznanje Društva je dobilo i petero članova, dok su odlikovanje HLS 3. reda primili lovci Hrvoje Galko i Marko Adžijević. Predsjednik Županijskog lovačkog saveza Branko Bartolović je Grgiću uručio Srebrnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza kojom ih je odlikovao za ustrajan dugogodišnji rad.

Dobru kob pismenim obraćanjem i zahvalnost za razvoj lovstva kao gospodarske djelatnosti lovcima „Košute“ je poželjela pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.  

Nagrađni strani Medium

plaketa hls Medium