banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

dekoracija

Od jutros je vrlo živo na gradskoj tržnici gdje gotovo sve gradske službe obavljaju pripreme za sutrašnji Sajam „Slavonski banovac“. Postavljaju se elektro instalacije kako bi električna energija bila dostupna svima onima kojima će sutra trebati na tom prostoru. Vode Lipik razvlače iz hidranta dodatne vodovodne instalacije kako bi omogućili kuhanje graha u 85 kotlića koliko se natjecatelja prijavilo do srijeda za sudjelovanje na 6. „Grahfestu“. Članovi Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, organizatora „Grahfesta“, postavljaju stolove i klupe za svaki kotlić. Komunalac odvozi otpad. Zaposlenice Turističke zajednice raspoređuju uz pomoć gradskog komunalnog pogona 65 prodajno-izložbenih štandova, a u svemu pomažu zaposlenici tržnice. U tijeku je i postavljanje raznih dekoracija s motivima sela poput bala slame, bundeva, zaprežnih kola i drugoga. Dovezena su drva za peći tele na ražnju, kao i velike tune. Članovi Povijesnog društva još početkom tjedna su postavili svoje drvene montažne objekte – krčmu „Veprova glava“ i kovnicu novca.

kovnica novca

Veliki šator na glavnom parkiralištu gdje će biti održana svečanost otvaranja, kao i navečer koncert tamburaškog sastava postavljen je jučer poslijepodne, a danas tvrtka Lipton ozvučuje taj prostor. Ugostitelji, vjerujući meteorolozima, postavljaju točionike za pivo i hladnjake za piće.  

Sajam počinje poslijepodne (16 sati) na gradskoj šetnici dječjim programa, kako smo to izvijestili detaljno jučer. Sutra izložbeno prodajni sadržaji će započeti u 10 sati. Svečano otvaranje je najavljeno za 13 sati, a u 15 započinje Grahfest pri čemu će pobjednici biti proglašeni u 20 sati. Od 21 sat je koncert tamburaškog sastava „Satir“.

Ulica Matice hrvatske kao i prostor tržnice je od jutros zatvorena za promet i to će trajati do nedjelje do podnevnih sati.    

Webpnet-resizeimage-1
Webpnet-resizeimage-2
Webpnet-resizeimage-3
Webpnet-resizeimage-5
Webpnet-resizeimage-4
bundeva
bager

Snimio: Antonio Pejša   

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić