pričaonica

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća u brojnim knjižnicama Hrvatske promiče knjigu i čitanje kao važne društvene vrijednosti i ove će godine raznolikim aktivnostima i programom biti obilježena u Gradskoj knjižnici Pakrac, od 15. listopada do 15. studenog, doznajemo od ravnateljice knjižnice Monike Lucić Fider. Tema ovogodišnje manifestacije glasi „Hrvatski autori u Godini čitanja“, a moto „Ajmo hrvati se s knjigom“!

Program započinje ove subote, na sajmu Slavonski banovac, raznim radionicama i aktivnostima za djecu koje će od 11 sati biti organizirane na novouređenom gradskom trgu i šetnici.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige, u suradnji s gradskim muzejom bit će otvorena izložba „Kruh nebeski“, a predviđene su i dvije promocije knjiga: „Popisi Pakračkog sandžaka 1565. i 1584.“, i „Karavana“ Gorana Blaževića. Za kraj ovogodišnjeg programa, 15. studenog u vijećnici kompleksa Janković bit će održana prezentacija projekta unutarnjeg uređenja Spahijskog podruma, za širu javnost.

„Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima“, rekla je ravnateljica Lucić Fider i dodala da će u prostoru knjižnice biti organizirani posjeti škola i vrtića, program KinoTeka u suradnji sa Srednjom školom, a bit će održano i nekoliko pričaonica za djecu. Knjižnica će kao i svake godine poticati na čitanje različitim akcijama pa će tako prvašićima darovati besplatan upis, dok će oni zaboravni građani moći bez zakasnine vratiti posuđene knjige.

MHK 2021 4