štandovi

Do jučer se za sajam „Slavonski banovac“ prijavilo 45 izlagača s područja od Zagreba do Osijeka koji su rezervirali štand prodajne izložbe. Od asortimana, najviše prijavljenih su proizvođači rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda, rekla je Gabrijela Sabo Seleši, direktorica Turističke zajednice Grada Pakraca koja zaprima prijave.

Kako je najveći intenzitet prijava tijekom vikenda, ona ih očekuje još s obzirom na to da je krajnji rok za prijavu izlagača 11. listopada (ponedjeljak). Najam, ovisno o opremljenosti i veličini se kreće od 150 kuna na više, pri čemu su pakračke udruge oslobođene plaćanja. Sve informacije vezano za organizaciju izlagača zainteresirani mogu dobiti u Turističkoj zajednici Grada Pakraca na telefon 034/411-288, 098/436-176, ili e-mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prije dvije godine, kada je sajam održan posljednji put, bilo je više od stotinu izlagača.

Istovremeno, do jučer je stiglo i 65 prijava za sudjelovanje na Grahfestu. Osim iz Pakraca i Lipika prijave su stigle iz skoro svih okolnih gradova, ali i iz udaljenih popu Kaštela, Vukovara i drugih koje uglavnom čine razne obrtničke udruge, rekao nam je Davor Lepka, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika koje organizira Grahfest.

bolnica grahfest

Prijave za Grahfest je moguće dostaviti do srijede 13. listopada uz kotizaciju od 50 kuna, a prijaviti se može na broj 098/724-669 (Davor). Okupljanje sudionika i podjela namirnica počinje u subotu od 14 sati, a organizator osigurava grah, suho meso, kruh, pregaču, stol za 20 porcija.

Prije dvije godine na Grahfestu je bilo 103 natjecatelja, no Lepka kaže da uz epidemiološke mjere ove godine ne očekuje da će taj broj biti ponovljen.