banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Stipendije 2 1024x614 c 750x450 c

Grad Pakrac na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio je poziv svim redovnim i redovitim studentima druge, treće, četvrte i pete godine studija, koji imaju prebivalište dulje od tri godina na području Grada Pakraca i studiraju u Republici Hrvatskoj, da podnesu prijavu za stipendiranje studenata u novoj akademskoj godini 2021./2022. iz programa Grada Pakraca. Prijaviti se mogu i studenti prve godine studija koji imaju prebivalište na području Grada najmanje pet godina, a studiraju deficitarno zanimanje ili ispunjavaju socijalni kriterij.

Stipendiranje će se uobičajeno obavljati po četiri kriterija. Socijalni kriterij podrazumijeva 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 800 kuna, s tim da se oni koji već primaju stipendiju po tom kriteriju, radi mogućnosti promjene stanja u obitelji, također moraju natjecati u toj kvoti.

Po kriteriju deficitarnosti ove je godine u natječaju predviđeno stipendiranje desetero studenata u iznosu od 800 kuna, i to u zvanjima: Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, te Glazba: mag.mus. klavira, harmonike, gitare, klarineta, trube i horne (roga). U ovom slučaju mogu se natjecati i oni studenti koji već primaju stipendiju, a stječu uvjete za natjecanje za stipendiju deficitarnih zanimanja.

S po 400 kuna 10 mjeseci godišnje, počevši od listopada, stipendirat će se redovni studenti ostalih fakulteta koji budu odabrani na natječaju.

Za studente medicine svih godina studija koji imaju prebivalište na području Grada Pakraca u neprekidnom trajanju najmanje dvije godine, predviđene su tri nove stipendije u iznosu od 1200 kuna.

Stipendisti koji već imaju ugovor o stipendiranju s Gradom, osim studenata po socijalnom kriteriju, za nastavak stipendiranja ne moraju se natjecati već samo dostaviti uobičajene podatke o uspješnom završetku studijske godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je do 3. studenog, a osim na internetskim stranicama Grada, sve informacije zainteresirani mogu dobiti u gradskoj upravi.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić