županoijska vijećnica

Tek 188 birača od 3.899 upisanih, što je 4,82 posto izašlo je u nedjelju na dopunske izbore za vijećnika Županijske skupštine Požeško-slavonske županije pripadnika srpske nacionalne manjine. Pri tom je lista SDSS-a, jedina kandidirana, dobila 185 glasova, a tri su listića bila nevažeća.

Na području Grada Pakraca bilo je upisano 1.079 birača, a na biralištima se pojavilo 91 ili 8,4 posto pri čemu je lista SDSS dobila 89 glasova dok su dva bila nevažeća. Na biračkim mjestima u Prekopakri i Ploštinama nije se pojavio niti jedan birač.    

Na listi Samostalne demokratske stranke se nalazilo pet kandidata: Pakračani Nikola Ivanović, Mirsada Popović Damjanović i Mirica Miljanić, Dalibor Grabusin iz Vasinih Laza i Lipičanin Darko Derenj. Županijski vijećnik neće biti prvopostavljeni Nikola Ivanović jer je on već dožupan, dakle obnaša nespojivu funkciju. Neslužbeno doznajemo da će to biti Mirica Miljanić.

Prema izjavi županice Antonije Jozić, izbori će koštati županijski proračun oko 450.000 kuna.

Na svibanjskim izborima na području županije od 3.958 birača upisanih u popis birača srpske nacionalne manjine, glasovanju je pristupilo 625 birača, odnosno 15,79%. U Pakracu od 1099 takvih birača glasovalo je 230 ili 20,9 posto.