zgrada bolnice scaled 1024x614 c

Jučer, prvi dan primjene novih epidemioloških mjera za zaposlenike u zdravstvenim ustanovama, koji ili moraju biti cijepljeni ili se testirati, u pakračkoj je bolnici protekao bez problema. Kako nam je rekla ravnateljica Marina Major, od ukupno 283 zaposlenika, što uključuje i sve one na porodiljinom ili dugotrajnom bolovanju, cijepljeno je više od 80 posto čime je pakračka bolnica, kako su to prošlog tjedna objavili neki mediji, na 4. mjestu među općim bolnicama u Hrvatskoj. Od necijepljenih koji su jučer radili, testirano je 22 zaposlenika i nitko nije bio pozitivan. Testiranje necijepljenih u pakračkoj bolnici za sada se provodi ponedjeljkom i četvrtkom.

Nitko od 16 pacijenata s naše županije koji su zbog Covida trenutno hospitalizirani nije smješten u pakračku bolnicu i covid odjel trenutno ne postoji, ali je sve spremno, bude li potrebno, za njegovu ponovnu uspostavu. Sve ambulante, kao i odjeli uz primjenu epidemioloških mjera rade uobičajeno.

Ravnateljica Major naglašava da su im problem pacijenti koji imaju zakazane pretrage, a u značajnom broju se ne odazivaju u naručenim terminima čime nepotrebno produžuju liste i vrijeme čekanja. Stoga moli pacijente koji imaju zakazanu pretragu u pakračkoj bolnici, a obavili su je negdje drugdje ili odustali, da to jave u bolnicu kako bi njihov termin popunio netko s liste čekanja.