banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Ivko naslovna

Ivan Bosanac, policijski službenik iz Pakraca, posljednjeg je vikenda rujna u Puli osvojio izvrsno drugo mjesto na natjecanju prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Na poligonu podno legendarne Arene, na 11. Memorijalu Šime Buzov, Ivan se iskazao u konkurenciji četrdesetak vozača i ostvario najbolji osobni plasman od 2014. godine, kad je prvi puta ovdje sudjelovao, te tako na najbolji mogući način predstavio Policijsku upravu Požeško-slavonsku i matičnu Policijsku postaju Pakrac.

„Memorijal od tada vozim svake godine i imao sam zapaženih nastupa, a ovogodišnje drugo mjesto mi je najbolji rezultat. Ne bih ga ostvario bez pomoći Policijske uprave požeško-slavonske  i našeg načelnika koji su mi omogućili da tri tjedna uoči Memorijala dobijem motor na raspolaganje, odradim trening vožnje i kvalitetno se pripremim za ovo natjecanje, na čemu im posebno zahvaljujem“, rekao je Bosanac.

Koliko je priprema značajna, objasnio je, vidi se iz rezultata natjecanja gdje su odlučivale sekunde na poligonu dugom oko minute. Kako kaže, poučen prijašnjim iskustvima kad ga je poneki kazneni bod udaljio od postolja, ove je godine pažnju kod treninga posvetio detaljima, što se pokazalo kao ključno.

IMG 0259

„Danas nas u Hrvatskoj postoji desetak koji vozimo poligon ispod minute, a nekad je to značilo postolje. Postav staze je svake godine isti pa je usporediv i dečki iz godine u godine voze sve brže“, objašnjava Ivko koji je stazu provezao za 54 sekunde, što potvrđuje da uz dobar trening zasigurno pripada među najbolje motocikliste u vožnji spretnosti u državi.

Podsjetimo, natjecanje od 2015. godine nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu, koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu. Nagradu najboljima svake godine uručuje njegova supruga Josipa Buzov.

viber slika 2021 09 25 13 21 48 277

Istovremeno, povodom Dana Policije na Ivanovu adresu stiglo je još jedno priznanje. Načelnik Policijske uprave Željko Grgić pohvalio je njega i kolegu Darka Demartinija iz PP Pakrac za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Prijedlog za nagradu stigao je od načelnika PP Pakrac Roberta Hrastića.

Hrastić

 „Za istaknute rezultate u radu i profesionalnom pristupu u obavljanju policijskih poslova, policijskog službenika-prometnog motociklista Ivana Bosanca predložio sam za pohvalu od strane Načelnika policijske uprave požeško-slavonske, a povodom svečanog obilježavanja blagdana sv. Mihovila - Dana hrvatske policije. Prijedlog je usvojen te je 28. rujna u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj Ivan pohvaljen za dugogodišnji trud i rad u obnašanju poslova u Policijskoj postaji, kao i policijskim postajama na granici i na moru, pružajući im tijekom turističke sezone ispomoć u radu. Svojom profesionalnošću, odgovornošću i stručnim postupanjem pokazao je izrazitu motiviranost za obavljanje policijskih poslova, što je prepoznato i među ostalim djelatnicima, te samim time i njih dodatno motiviralo za što bolji daljnji rad. Ovaj prijedlog a na kraju i pohvalu policijski službenik Ivan Bosanac dodatno je opravdao osvojenim 2. mjestom na natjecanju prometnih policajaca u spretnosti vožnje policijskim motociklom u Puli na Memorijalu Šime Buzov gdje je između 40 natjecatelja, i to odabranih i najboljih prometnih motociklista iz svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, te pripadnika Mobilne jedinice policije MUP-a, pokazao iznimnu sposobnost i kvalitetu policajca i prometnog motociklista“, izjavio je načelnik PP Pakrac Robert Hrastić.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić