plakat Baba Nikinica i odbjegle vjerenice

Nova komedija glumačke sekcije KPD „Sloga“ koja ima za cilj senzibilizirati javnost na potrebe starijih sugrađana premijerno će biti izvedena sutra, 1. listopada, na Međunarodni dan starijih osoba, u 19 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.

U predstavi će pokušati prikazati specifičnosti Prekopakre, zavičajni govor starih uz pokoji stvarni događaj s izmišljenim ljubavnim i komičnim zapletom.

„Nadamo se da ćemo ovom predstavom potaknuti javnost na spoznaju koliko su nam važni i potrebni naši stari, koliko smo mi potrebni njima; za poticaj na aktivno sudjelovanje u životu naše zajednice i obitelji, za očuvanje njihova duševnoga zdravlja koje je gotovo jednako bitno kao i ono fizičko“, rekla je autorica i redateljica Dubravka Špančić, koja je za predstavu okupila dugogodišnje glumačke amaterke Gretu Špančić, Kristinu Zednik i Laru Zelenika te debitante Stelu Major, Darona Lalića, Filipa Škariota i Grgura Špančića.

Radi aktivnih epidemioloških mjera svi prisutni moraju imati EU digitalnu Covid potvrdu (cijepljene osobe/osobe s preboljenim Covidom 19/osobe s negativnim PCR testom), a cijena ulaznice je 20 kuna.