parkiralište Gavrinica

Polovinom rujna Županijska uprava za ceste uz svoju prometnicu Pakrac-Šeovica na Gavrinici, u Ulici Križnog puta izgradila je pješačku stazu i parkiralište. Počevši od raskrižja prema naselju Japaga uz istočni rub ceste u dužini od 350 metara i širine 140 centimetara, omeđene obostrano parkovnim rubnjacima asfaltiran je nogostup. Ostalo je nezavršenih 30-ak metara spoja starog i novog nogostupa koji će biti izrađen po završetku tamošnjih radova na aglomeraciji. Ispred pravoslavnog groblja u dužini sto metara uređeno je asfaltirano parkiralište.

Ukupna vrijednost investicije je 407.430 kuna s uključenim PDV-om. Investitor je Županijska uprava za ceste PSŽ uz sufinanciranje Grada Pakraca u iznosu od 20 posto. Izvođač radova je bila tvrtka Ceste Požega.

nogostup gavrinica

Modernizacija Ulice Alojzije Janković

Radovi na modernizaciji Ulice Alojzije Janković koja vodi od Spara, brdom uz gradski stadion, prema Gavrinici, do Osječke ulice, započeta 20. srpnja sada napreduju u planiranom ritmu. Problem je bio u izmještanju stupova javne rasvjete, u što je morao biti uključen HEP. To je sada riješeno i nema razloga da izvođač „Promet građenja“ ne dovrši ugovoreni posao do kraja listopada, kaže Marijan Malogorski pročelnik odjela za stambeno komunalnu djelatnost u gradskoj upravi.     

Riječ je o trogodišnjem projektu u kojem bi ova makadamska cesta trebala postati suvremena gradska prometnica dužine nešto veće od 300 metara, ukupne projektne cijene 2,58 milijuna kuna. Ove jeseni je predviđena izgradnja instalacija za sakupljanje oborinskih voda te suvremenog asfaltnog kolnika širine 6 metara omeđenog ivičnjacima u vrijednost od 1,42 milijuna kuna, pri čemu je 400.000 osigurano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, a ostalo iz gradskog proračuna.

Radovi Janković