Otvorenje Medium

Dvorište i objekti unutar kompleksa Janković kao i okolni prostor danas su u znaku posljednjeg dana ovogodišnjeg Multipaka koji kao deveti po redu se održava od ponedjeljka. U pet okolnih objekata 29 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja te Velike Britanije izložilo je vrhunsku hi-fi opremu vrijednu preko 3 milijuna eura i u njoj omogućilo posjetiteljima slušanje glazbe što će trajati do 20 sati.

slušanica Medium

Pored toga posjetitelji su prijepodne mogli otići na besplatan izlet do Lipika, ergele i planinarskog doma Omanovac, kupiti suvenire 'Multipaka', degustirati i kupiti proizvode (čokolodu, čips, kobasice, teglice…..) poznatog istarskog tartufara „Zigante Tartufi“ iz Buja, ili se besplatno provozati na e-biciklima. Posjetitelje je u kompleksu ali i na gradskoj šetnici iznenadio od 11,30 do 12,15 sati „hodajući“ nastup limene glazbe Zagrebačkog orkestra ZET-a. 

multibike Medium

limena glazba Medium

Posve neformalno otvaranje

Sama današnja svečanost otvaranja je protekla kao i cijela ova manifestacija – posve neformalno. Idejni pokretač i nositelj cijele organizacije Božidar Savi je ističući značaj ove manifestacije koja je po broju izlagača hi-fi opreme treća u Europi, iza Muenchena i Waršave te ju usporedio s identičnom današnjom izložbom u Bratislavi koja ima sedam izlagača. Zahvalio je svima koji su doprinijeli da ona u deset godina koliko traje, uz lanjsku pauzu zbog koronavirusa, dosegne ovu razinu što doista nije bilo lako, ali niti nešto s čim će se on i organizacijski tim iz pakračkog muzeja, knjižnice i Grada Pakraca zadovoljiti najavljujući do godine još više sadržaja i dobrog raspoloženja.

grah Medium

Monika Lucić, ravnateljica Knjižnice, je podsjetila na cijeli niz priredbi koje su počevši od ponedjeljka održane u sklopu Multipaka: sedam dječjih glazbenih slušaonica, tri tribine, tri filmske projekcije, koncert, pab kviz. Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja je najavila popodnevni program koji će uz postojeće slušaonice i sadržaje još biti obogaćen besplatnim grahom za sve posjetitelje i izlagače, bit će održan glazbeni wellness s psihologinjom Ivanom Marin (15 sati), a od 16 sati Nataša Major će predstaviti terapijsku tehniku crtanja fraktale. Manifestacija će završiti s disco večeri u dvorištu uz DJ Frx za čega je u tijeku postavljanje bine s ogromnom količinom razglasne i svjetlosne opreme.

priprema disco Medium

Prije nego što je Multipak posljednjeg dana njegovog ovogodišnjeg održavanja otvoren, što je jedna od njegovih brojnih specifičnosti, gradonačelnica Anamarija Blažević je rekla da je zadovoljstvo biti dio ovog tima koji svih ovih godina besprijekorno odrađuje ovaj posao doprinoseći ne samo dobroj reputaciji Pakraca nego i njegovom gospodarstvu jer svi ovi gosti kroz ova dva dana i nešto potroše, a sugrađani dobiju cijeli niz zabavnih i edukacijskih sadržaja. Stoga će Multipak imati i dalje njenu podršku, noroćito dogodine, ponovo u svibnju, kada će biti njegovo deseto jubilarna izdanje, ali je prije toga poželjela organizatorima još do kraja ovoga dobro vrijeme kako bi pripremljene priredbe se mogle održati i na njih doći što veći broj sugrađana. 

Naš portal će se narednih dana još baviti Multipakom.