cjepljenje stadion

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je bilo  aktivno 140 slučajeva zaraze korona virusom.  Od tog broja 10 osoba je s područja Pakraca, a pet s područja Lipika. U odnosu na prošlu srijedu stanje se drastično pogoršalo jer je 8. rujna na županiji bilo 85 aktivnih slučajeva, a na području Pakraca i Lipika samo šest.  Stanje je nešto bolje po pitanju hospitaliziranih pacijenata jer ih je prošlog tjedna bilo petero, a jutros troje.   

Na posljednjem testiranju obrađeno je 168 uzoraka, od kojih je 29 pozitivnih (17,3%). U posljednjih tjedan dana na županiji je testirano 1149  osoba  od kojih  113  ili 9,8  posto pozitivnih. I taj statistički podatak se u odnosu na prvi tjedan rujna pogoršava jer je u prvih sedam dana ovog mjeseca bilo 990 testiranih  od kojih  67 pozitivna  što je  bilo 6,8  posto.

Sutra i u subotu Hrvatski zavod za javno zdravstvo nastavlja cijepljenje na ovom području. Sutra od 9 do 12 sati cijepljenje sa svim cjepivima registriranim u EU će se provoditi na gradskom stadionu, a u subotu u sportskoj dvorani u Lipiku.

Prošloga četvrtka je na stadionu cijepljeno 85 osoba od kojih 56 prvi put. Tjedan dana ranije, 2. rujna u Pakracu je cijepljeno 78 osoba.