20200521 093542

Vozači koje je policija ovog vikenda zatekla za upravljačem pod utjecajem alkohola dobrano su napunili pakrački pritvor, a po izricanju mjera od strane prekršajnog suda će i državni proračun, izvješćuje Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave Požeško-slavonske.   

U tome je najgore prošao 42-godišnji vozač osobnog automobila kojeg je u petak oko 19,30 sati u Gaju policija zatekla za volanom pod utjecajem alkohola od 1,26 promila za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Također je utvrđeno da mu je rješenjem PP Pakrac vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova te da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Općinski sud u Bjelovaru gdje mu je nakon provedenog prekršajnog postupka rješenjem suda određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog. Predložena je  novčana kazna u iznosu od 39 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 30 mjeseci. Od vlasnice osobnog automobila kojim je upravljao 42-godišnjak privremeno je oduzeto vozilo.

U subotu oko 19 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili traktor, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,67 promila upravljao 33-godišnjak.

U nedjelju oko 23,45 sati u Lipiku u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 promila upravljao 55-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja svi počinitelji su  smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na

Tijekom provođenja aktivnosti ovog vikenda na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 115 prekršaja od čega 48 prekršaja nepoštivanja dopuštene brzine, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja   upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i devet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, a zatečena su i dva recidivista.

Pokušaj provale u kiosk

U nedjelju oko 1,50 sati u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici su zatekli 47-godišnjaka koji je pokušao provaliti u kiosk. Osoba je uhićen i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je počinio kazneno djelo „Teška krađa u pokušaju“ zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu.

foto: ilustracija