vv

Jučer poslijepodne je ponovo bilo živo na pakračkoj šetnici, a povod dolaska brojnih građana u pratnji djece između 16 i 19 sati  je bio po prvi put organiziran „„Dječji dan zanimanja“.

Djeca su se mogla upoznati s brojnim zanimanjima koje su prezentirali članovi Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Srednja kola Pakrac, Tehnička škola Daruvar, kao i predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske i DVD Pakrac. Osim razgledavanja štandova djeca su imali mogućnost vidjeti na praktičnom dijelu kako rade frizeri, fizioterapeuti, policajci, vatrogasci, medicinske sestre, krojačice, kozmetičarke, vodoinstalateri, monteri centralnog grijanja i plinskih instalacija, elektroinstalateri, vozači, ali se upoznati i s mogućnostima upisa i školovanja u Tehničku školu u Daruvar za razna zvanja tehničara s područja prometa, elektrotehničke i strojarstva, kao i sustave školovanje u okviru MUP-a. Dječacima je upravo štand Policijske uprave Požeško-slavonske bio najinteresantniji jer su u ruke mogli dobiti pravu pušku, a djevojčicama je bila najzanimljivija mogućnost da ih počešlja prava frizerka.

faf

Na parkiralištu tržnice je bio izložen i kamion koji u školskom programu u Daruvaru koriste učenici smjera prometni tehničar.

Gabrijela Sabo Seleši, voditeljica Turističkog ureda pri TZ Pakrac je veoma zadovoljna odazivom građana na ovu priredbu koju su ove godine organizirali po prvi put, a koja je u na nepuna tri sata ponovo napunila pakračku šetnicu s čim su po njenim saznanjima veoma zadovoljni i okolni ugostitelji. Ona najavljuje da će dogodine ponoviti ovaj sadržaj, ali u primjerenijem terminu krajem školske godine, a interes za prezentaciju su već iskazale još neke srednje škole u okolini.

JPG

dfa

eeeeerr

fasf

fgag

fhshs

fadsfasf