prostor šetnice

U organizaciji Turističke zajednice, u Pakracu će ove subotu od 16 sati na novouređenoj gradskoj šetnici i dijelu središnjeg gradskog Trga bana Jelačića po prvi puta biti održan „Dječji dan zanimanja“.

Uz Udruženje obrtnika Pakraca na Dječjem danu zanimanja sudjelovati će  Srednja škola Pakrac, Tehnička škola Daruvar, kao i predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske koji će predstaviti mogućnosti školovanja unutar MUP-a.

Djeca i mladi će se na prigodnim izložbenim prostorima moći pobliže upoznati sa zanimanjima kao što su frizer, kozmetičar, fotograf, elektroinstalater, vodoinstalater ili instalater centralnog grijanja, ali i vatrogasac i policajac. Bit će tu i građevinara, soboslikara kao i medicinskih zanimanja unutar SŠ Pakrac.

Tehnička škola Daruvar će djecu i mlade upoznati sa zanimanjima vezanim uz elektrotehniku i strojarstvo, a na prostoru gradske tržnice će biti predstavljena prometna zanimanja uz mogućnost probne test vožnje automobila u pratnji instruktora. Na parkiralištu tržnice će biti izložen i kamion koji u školskom programu koriste učenici smjera prometni tehničar.

Gabrijela Sabo  Seleši, voditeljica Turističkog ureda pri TZ Pakrac najavljuje da „ovaj jedinstveni događaj ima za cilj prije svega djeci i mladima konkretno približiti razna zanimanja za koja će se možda i odlučiti u skoroj budućnosti. Dječji dan zanimanja organiziramo po prvi puta, ali vjerujem da je ovo vrlo korisna manifestacija koja će postati tradicionalna i koja će u narednim godinama samo rasti i razvijati se“, kaže G. Sabo Seleši.

241537983 4312002808886114 642263165201929090 n