Šuškova 2

Uslijed godišnjih odmora aktivnosti u kolovozu na radovima na pakračko-lipičkoj aglomeraciji bili su nešto manjeg intenziteta. To je vidljivo i iz njihovog mjesečnog statističkog izvješća koji kaže da je u kolovozu bilo na radilištima ova dva grada angažirano ukupno 144 zaposlenika, što je za 40-trak manje nego inače, primjerice u svibnju ih je bilo 195. Među njima, što posebno veseli, je bilo i 10 asfaltera, tri više nego u svibnju. Manje se i kopalo jer je u svibnju bilo angažirano 29 različitih bagera rovokopača, a u kolovozu 21.

Prema informacijama dobivenih od Marijana Pierobona, direktora Voda Lipik sa zadnje tjedne koordinacije ugovoreni izvođač Gorenjska gradbena družba nova asfaltiranja prekopa pakračkih ulica najavljuje za zadnja tri dana ovog tjedna.

Posljednji dan kolovoza je bio ujedno 551. dan ugovorenog roka i do njegovog završetka (27. lipnja 2022. godine) je ostalo točno 300 dana ili 35 posto. U isteklih 65 posto, prema izvješću GGD-a, od 49.800 metara odvodnje radovi su obavljeni na 32.700 metara ili 66 posto. Po pitanju vodoopskrbe od 36.400 metara cjevovoda odrađeno je 28.500 metara ili 78 posto. Što se tiče novaca od ugovorenih 146,7 milijuna kuna odrađeno je radova u vrijednosti 93,5  milijuna ili 64 posto.     

Trenutno su kopanja rovova u centru Pakraca prisutna u Ulici Gojka Šuška i Strossmeyerovoj ulici, a predstoji još nešto manja samo u Preradovićevoj. Prema obećanju Joze Brecelja, voditelje projekta ispred izvođača danih na tiskovnoj konferenciji u srpnju, do kraja godine bi trebala biti završeni svi radovi u središtu Pakraca, a asfaltiranja završnim slojem u svim ulicama najavio je za kraj listopada ili početka studenog. 

Strossmayerova