igra

Ovaj nogometni vikend zasigurno će obilježiti utakmica NK Lipika 1925 i NK Hajduka koja se igra na stadionu u Lipiku sutra (subota) s početkom u 17,15 sati.

Obadva kluba su uspješno startala u novo prvenstvo Međužupanijske lige Brod-Požega. Hajduk je u prva dva kola ostvario obje pobjede i sa 6 bodova i gol razlikom 5:1 je vodeći klub. Lipik je pak upisao neriješeni ishod u prvom kolu i uvjerljivu pobjedu prošle subote u Sl. Brodu kada su pobijedili Budainku s čak 6:0 te je s četiri boda i gol razlikom 7:1 četvrti.     

U prošlom prvenstvu u obje međusobne utakmice slavili su Lipičani; lani u studenom u Pakracu s 2:1, odnosno prošlog lipnja u Lipiku s uvjerljivih 3:0. Osim susjedskog rivalstva ova utakmica je dodatno interesantna, jer bez obzira na snage pojedinih momčadi je ishod uvijek neizvjestan pa ne čudi da je odaziv publike uvijek dobar.

publika lipik hajduk

Natjecanje trećim kolom nastavljaju i momčadi u 1. županijskoj nogometnoj ligi. Croatia Donja Obrijež putuje Slogi u Trenkovo, a Dobrovac igra prvu domaću prvenstvenu utakmicu protiv Slavena iz Gradca (nedjelja 17,15). U prošlom kolu obje naše ekipe su ostvarile prve ovosezonske bodove: Dobrovac je donio tri iz Sulkavaca, a Obriježani su kod kuće došli do boda protiv favorizirane ekipe Buka.

Prvenstvo u županijskim i međužupanijskim ligama ovog vikenda započinje i za mlađe kategorije Hajduka. Prvi na teren će novooformljena selekcija kadeta (U16) koji će u premijernom nastupu u Međužupanijskoj ligi Brod-Požega sutra s početkom u 10 sati na svom stadionu dočekati vršnjake iz Velike.