IMG 9800

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije objavio je kalendar cijepljenja u rujnu za našu županiju. Prema njemu, građanima će biti omogućeno cijepljenje prvom ili drugom dozom svakog četvrtka (2., 9., 16., 23. i 30.) od 9 do 12 sati, kao i u subotu 25. rujna u istom terminu, a u Lipiku u subotu 18. rujna također od 9 do 12 sati. Sutrašnje cijepljenje će biti održano u pakračkoj sportskoj dvorani, potvrdio nam je dr. Ivan Beluškov, koordinator cijepljenja za Pakrac i Lipik, a mjesta održavanja ostalih punktova ćemo objaviti naknadno s obzirom da zbog početka školske godine dvorana neće biti slobodna. 

Tijekom tri kolovoška punkta u pakračkoj sportskoj dvorani je cijepljeno 507 osoba od čega 201 prvi put.

Jutros je u županiji aktivno 35 slučajeva zaraze koronavirusom (nitko u Pakracu, jedna u Lipiku) pri čemu su dvije osobe hospitalizirane. U posljednjih sedam dana na županiji je testirano 903 osoba pri čemu su pozitivne bile 27 ili 3 posto. U tih sedam dana broj oboljelih je gotovo utrostručen. 

Lani 1. rujna u Požeško-slavonskoj županiji je bilo aktivno 77 slučaja zaraze koronavirusom, a 3 osobe su bile hospitalizirane.  Na 150 testiranih toga dana jedna je osoba bila pozitivna, ali prethodnog dana od 200 testiranih uzoraka je bilo čak 16 pozitivnih. Dakle unatoč naglom pogoršanju epidemiološke slike unazad sedam dana, stanje je još uvijek bolje nego lani u isto vrijeme.