banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

kvizaši

Unatoč hladnom vremenu, primjerenijem jeseni, zanimljivim pub kvizom „Suton pameti“ sinoć je započeo dvodnevni program „Pozdrav ljetu“ koji se 4. godinu za redom održava kod planinarskog doma na Omanovcu pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i u partnerstvu s Turističkom zajednicom.

Drugo izdanje kviza, kojeg je ponovo za ovu priliku osmislio i pripremio Zlatko Kubalek Kuba, privukao je 16, uglavnom već uhodanih lokalnih ekipa i par gostujućih, sačinjenih od mladih ljudi željnih znanja, dobre zabave i druženja. Kviz je sadržavao 29 pitanja, podijeljenih u tri kruga natjecanja, a najviše znanja ponovo je pokazala ekipa „Ri-la“, koja je pobijedila i na pub kvizu održanom u srpnju u dvorištu Janković. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Prežderani“, a treće je, nakon izjednačenog broja bodova i dodatnog pitanja osvojila ekipa „Uvijek vjerni tulumu“, dok su se „Bad clubovci“ morali zadovoljiti četvrtim mjestom. Sve četiri ekipe dobile su simbolične nagrade sponzora, a pobjedničkoj ekipi pripao je i prijelazni pehar.

Ri la

U pauzi kviza održana je promocija domaćeg autorskog stripa „Vojna“ Gorana Duplančića o mladićima iz svih Jugoslavenskih republika koji su se 1991. godine našli na odsluženju vojnog roka u vojarnama JNA, vojske čija je zadaća bila očuvanje granica zajedničke države… Ovaj strip koji je temeljen na istinitim događajima predstavili su poznati crtači stripova Josip Sršen, ujedno i izdavač stripa, te Dalibor Talajić. Isti dvojac, u nešto drugačijem izdanju, za ovu prigodu nazvani „Marx i Engels“ izveli su glazbeni performans kojim su oduševili mnogobrojne kvizaše i posjetitelje Omanovca, a zabava do kasnih večernjih sati nastavljena je uz Tihu i njegove izvedbe rock and roll klasika i vječnih hitova.

strip crtači

Iako je drugi dan „Pozdrava ljetu“ trebao biti održan danas u poslijepodnevnim satima, zbog loše vremenske prognoze odgođen je za sutra kada će već u 11 sati u prostoru planinarskog doma bubnjarsku radionicu održati Branko Trajkov Trak, a u 12.30 je na rasporedu „Književna pričaonica i slušaonica“ Dalibora Talajića i to na temu knjige „La Molnar“.

Od 14 sati kreću brojni zanimljivi, kreativni i zabavni sadržaji za djecu i mlade i to: Omanoolympic, poligon sa sportskim igrama; Surviving games, igre snalaženja u prirodi; adrenalinski park by Cro outdoor; radionica Capoeire; žonglerska radionica by „Cirkorama“; vožnja e-biciklima Sportske zajednice Grada; čokoladna radionica; slikarski kutak. Najavljeni koncerti bendova iz Zagreba i Osijeka su zbog pomicanja termina morali biti otkazani, ali će se za nedjeljnu dobru atmosferu pobrinuti lokalni bend „Nešo&Peđa“.

IMG9865
IMG9879
IMG9870
IMG9866
IMG9863
IMG9859
IMG9898
IMG9903
IMG9906
IMG9905

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić