žongliranje Pozdrav ljetu

Planinarski dom Omanovac bit će ovog vikenda mjesto održavanja četvrtog po redu tradicionalnog šumskog festivala „Pozdrav ljetu“, koji će zbog neizvjesne vremenske prognoze biti održan u nešto smanjenom obimu i sadržaju od prvobitno najavljenog, no i dalje će nuditi puno zabave, igre, glazbe, plesa i dobre atmosfere.

Ovogodišnji „Pozdrav ljetu“ koji će biti održan u sklopu „Pakračkog ljeta“, pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i u partnerstvu s Turističkom zajednicom, počinje u petak promocijom stripa „Vojna“ izdavača Josipa Sršena. Potom slijedi Pub kviz na kojem mogu sudjelovati svi koji se prethodno prijave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 099/422-4223, dok su za glazbeni dio večeri zaduženi Tiho i duo „Marx i Engels“.

U subotu posjetitelje na Omanovcu očekuje bogat program već od 12 sati kojeg su pripremili ovogodišnji posebni gosti, mladi volonteri iz Mozambika, Španjolske, Portugala, Malte, Poljske, Grčke, Njemačke i Italije. Osim Omanoolympica – poligona sa raznim zanimljivim sadržajima i igrama, volonteri će tijekom dana održati i radionicu Capoeire, afro-brazilske umjetničke forme koja uključuje elemente borilačkih vještina, zatim „Surviving games“ - igre snalaženja u prirodi i „Volonterski kutak“ s raznim zanimljivim sadržajima i iznenađenjima za posjetitelje. Također, djeca i mladi će u ponudi imati i „Adrenalinski park“ by Cro outdoor, te žonglersku radionicu koju organizira „Cirkorama“ iz Zagreba.

U prostoru Doma bit će održana kreativna bubnjarska radionica koju priprema Branko Trajkov Trak, bubnjar poznate grupe „Zabranjeno pušenje“, nakon čega slijedi predstavljanje knjige Dalibora Talajića „La Molnar“, priče o opernoj pjevačici Ljiljani Molnar – Talajić.

bubnjanje pozdrav ljetu

Subotnje popodne i večer proteći će u znaku dobre glazbe za koju će biti zadužena dva osječka banda; „Sing Song Swing“ koji već treću godinu gostuju na Omanovcu te trio „Munguro“, a iz Zagreba dolazi „Cover Page“ s akustičnim obradama popularnih stranih i domaćih hitova. U ponudi će biti i e-bicikli Sportske zajednice Grada Pakraca, a posjetitelji će moći obići promo štandove i pogledati radove lokalnih slikarica Sanje i Lucije. I ove godine u noćnim satima bit će održan vatreni Fire showu koji izvode članovi Cirkorame.

Organizatori naglašavaju da će na Facebook stranici Omanovca https://www.facebook.com/omanovac/ biti objavljivane sve eventualne izmjene koje će ovisiti o vremenskoj prognozi, a one koji se misle uputiti do planinarskog doma ovog vikenda pozivaju da se toplije obuku, jer su temperature 3 do 4 stupnja niže nego u gradu.

U nastavku donosimo okvirnu satnicu događanja:

PETAK, 27. kolovoza

18:30 promocija stripa „Vojna“ izdavača Josipa Sršena,

19:00 glazbeni blok Tiho,

19:30 početak Pub kviza,

oko 20 prva pauza kviza i glazbeni performans dua „Marx i Engels“,

oko 21 druga pauza kviza i glazbeni blok Tiho,

oko 22 proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada.

SUBOTA, 28. kolovoza

12:00 Omanoolympic, poligon sa sportskim igrama za djecu i mlade na velikom igralištu

14:00 Surviving games, igre snalaženja u prirodi,

14:00 Adrenalinski park Cro outdoor,

15:00 radionica Capoeire, 

15:00 žonglerska radionica „Cirkorama“,

16:00 planinarski dom, bubnjarska radionica Branka Trajkova Traka, 

17:00 predstavljanje knjige Dalibora Talajića „La Molnar“, 

17:30 nastupi glazbenih bandova „Sing Song Swing“, „Munguro“, i „Cover Page band“,

oko 21 Fire show Cirkorama. 

plakat