cjepljenje 3

Sutra (četvrtak) Zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja županije nastavljaju s cijepljenjem. Od 9 do 13 sati u pakračkoj sportskoj dvorani u ponudi će biti sva četiri odobrena cjepiva u Europskoj uniji, a zainteresirani će bez najave moći se cijepiti prvi ili drugi put. 

Na posljednjem takvom cijepljenju, prošloga četvrtka, cijepljeno je 135 osoba, od čega 56 prvi put. I iako je prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 16. kolovoza, po postotku procijepljenosti stanovnika Pakrac i dalje najbolji grad u županiji sa 46,81% cijepljenih osoba s obje doze, dr. Ivan Beluškov, koordinator cijepljenja na području Pakraca i Lipika, smatra da bi ta brojka trebala biti i bolja, tim više jer se epidemiološko stanje na županiji, kao i u cijeloj Hrvatskoj, ponovo statistički pogoršava.

U Požeško-slavonskoj županiji jučer je bilo aktivno 13 slučajeva zaraze korona virusom pri čemu niti jedna osoba nije hospitalizirana. Na posljednjem testiranju obrađeno je 115 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan. U dosadašnjem dijelu kolovoza (zaključno s 24.) na županiji je testirano 2962 osobe, a pozitivno je bilo 44 (1,5 posto).