stipendija 1024x764 1 990x556

Grad Pakrac provodi postupak istraživanja lokalnog tržišta rada radi utvrđivanja deficitarnih zanimanja u akademskoj godini 2021/2022. na temelju odredbi Odluke o stipendiranju studenata Grada Pakraca.
Cilj ovog istraživanja je prikupljanje i analiza podataka u svrhu donošenja odluke gradonačelnice o deficitarnom zanimanju radi stipendiranja studenata sredstvima proračuna Grada Pakraca. Osim iskazivanje potreba za visokoobrazovanim kadrovima, istraživanjem se želi postići i međusobna suradnja, odnosno potaknuti poslodavce na strateško planiranje i podržavanje ovakvog vida stimuliranja studenata za stjecanje visokoobrazovnih zvanja potrebnih profila na lokalnoj razini, rekla je Dubravka Špančić, stručna suradnica u gradskoj upravi.
Ovakvo istraživanje se provodi od 2104. godine i temeljem toga u procesu stipendiranje je sada sedam studenata, a temeljno navedene Odluke mjesta ima za još troje. Stipendija za deficitarna zvanja je dvostruko veća (sada 800 kuna mjesečno) od redovne (sada 400), a iznos za narednu akademsku godinu će odlukom gradonačelnice biti poznat krajem rujna kada će biti raspisan i natječaj.
Poziv s anketnim upitnikom bit će ovih dana dostavljen elektronskom poštom na desetke tvrtki i ustanova, a oni koji ga ne dobiju moći će ga preuzeti na internetskoj stranici Grada. U gradskoj upravi odgovore, elektronskom ili redovnom poštom, očekuju do 13. rujna.

FOTO: ilustracija