cijepljenje 12.8

Na prvom ovomjesečnom cijepljenju, održanom jučer u pakračkoj sportskoj dvorani, cijepljeno je 246 osoba, od čega 60 prvi put, doznajemo od dr. Ivana Beluškova, koordinatora cijepljenja na području Pakraca i Lipika, koji je izrazio zadovoljstvo ne samo jučerašnjim nego i dosadašnjim tijekom cijepljenja prema kojem je Pakrac po postotku procijepljenosti stanovnika najbolji u županiji i među najboljim gradovima u Hrvatskoj, uz nadu da će se tako i nastaviti.

„S obzirom da nema više one masovnosti cijepljenja kao u početku, nema potrebe da paralelno organiziramo punktove i u lipičkoj dvorani, već će se za naš kraj ono nadalje održavati svakog četvrtka samo u Pakracu“, rekao je dr. Beluškov i dodao da se cijepljenju mogu odazvati i stranci, primjerice koji su ovdje na godišnjem odmoru, ako su državljani Europske unije i imaju europsko osiguranje.

Epidemiološko stanje na županiji je zadovoljavajuće, trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze koronavirusom te nitko nije hospitaliziran. Na posljednjem testiranju obrađeno je 89 uzoraka i svi su bili negativni, izvijestio je županijski stožer Civilne zaštite.

red dvorana