IMG 0090

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom jučer su predstavnici braniteljskih udruga i gradova Pakraca i Lipika, u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odali počast svim poginulim braniteljima.

Okupljeni su predvođeni pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević i lipičkim gradonačelnikom Vinkom Kasanom položili vijence na spomen obilježjima na Gradskom groblju i kod poprsja dr. Franje Tuđmana u Lipiku, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Pakracu, te kod spomen ploče u Donjim Grahovljanima. Tom prilikom istaknuli su zahvalnost i ponos na najvećoj žrtvi koju su dali branitelji u Domovinskom ratu uz poruku da se ovakva obilježavanja moraju nastaviti i ubuduće.

IMG 0088

Gradonačelnica Blažević u svom govoru prisjetila se i dr. Ivana Šretera, hrvatskog domoljuba i mirotvorca koji je otet u Kukunjevcu prije 30 godina, rekavši da njegovo ime i djelo treba prenositi i na buduće generacije. Najavila je da će se na obljetnicu njegove otmice, 18. kolovoza, uz prigodan program, u Pakracu obilježiti Nacionalni dan mirotvorstva koji je u Hrvatskom saboru upravo i proglašen u čast i spomen na dr. Šretera.

IMG 0085

Nakon prigodnog obilježavanja, kod memorijalne spomen-kapelice u Kusonjama služena je sveta misa.