Bolnička donji dio

Prijepodne su strojevi i radnici Poduzeća za ceste Bjelovar počeli s asfaltiranjem nosećeg sloja kolnika donjeg dijela Bolničke ulice i Prilaza na mali most. To bi trebalo značiti da će nakon skoro 11 mjeseci od početka radova uzrokovanih projektom aglomeracije ova frekventna pakračka ulica ovog vikenda biti vraćena stanovnicima za automobilski promet. Pješaci će se za svoje staze, s obje strane ovog dijela ulice, još neko vrijeme morati strpjeti, kao i za završetak zelenih površina i javne rasvjete. No niti to neće značiti kraj radova u ovoj ulici, jer će habajući, završni sloj asfalta, kao i horizontalna signalizacija biti postavljeni tek na jesen dok se za takvo asfaltiranje ne pripreme i ostale prometnice u središtu grada koje su bile raskopane. 

prilaz na mali most

Asfaltira se i nova šetnica

šetnica prije

Danas se asfalt polaže i u drugom dijelu grada. Obrt Autoprijevoznik Vlado Amić asfaltira pješački nogostup/šetnicu koja započinje kod pružnog prijelaza u Ulici Augusta Cesarca, ide uz prugu i na istu ulicu izlazi kod hotela Pakrac. U dužini od 280 metara i širine od 2 do 3,5 metra, nakon pripremnih radova obavljenih unazad mjesec dana, bit će asfaltirana pješačka staza, postavljene klupe i koševi za smeće te kasnije postavljene dodatne svjetiljke ulične rasvjete i zasađena stabla kestena, doznajemo u gradskoj upravi. Ukupna vrijednost ove investicije, bez javne rasvjete i sadnje drveća, je 426.000 kuna od čega je 133.000 osigurano na lanjskom natječaju Lokalne razvojne agencije „Zeleni trokut“ iz europskog programa Ruralni razvoj, a ostalo financira proračun Grada. 

šetnica asfalt

Novi asfalt i u Branešcima

Branešci 1

Jučer je asfalt položen i u Branešcima. Idući prema Požegi, lijevi odvojak u selu, nakon oko 2000 metara od glavne ceste, zamijenjen je 300 metara asfaltnog sloja i sada slijedi uređenje bankina. Kako nam je rekao Saša Lapaš, stručni suradnik u gradskoj upravi, ova modernizacija značajna za 40-ak što stalno naseljenih što vikend kuća u tom kraju, vrijedna 260.000 kuna financirana je iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, iz programa povrata stanovnika na potpomognuta područja. Radove je također izvodio Autoprijevoznik Amić. 

Branešci 2

Radovi u Pakri

Građani su primijetili da je unazad desetak dana očišćeno korito u rijeci Pakri, od vatrogasnog doma do iza malog mosta. Ove radove je za potrebe projekta aglomeracije izvodila daruvarska Vodoprivreda. Nakon njih će izvođač aglomeracije nastaviti s proljetos započetom bezrovovskom sanacijom oštećenja na šahtama na glavnom kolektoru u rijeci, uslijed kojih se Pakra dijelom ulijevala u kanalizacijski sustav Pakraca i Lipika.  

Pakrac čišćenje